1-A-S04-partner 1-a-fcv-kampioen-1 1-aa-fcv-venlo 1A-fcv-kamp-header 1Damesteam-fcv 2-a-fcv-kampioen-2 2-fcv-venlo 3a-fcv-venlo 4a

Het had eigenlijk al tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie moeten gebeuren, maar dat bleek wegens verhindering van de beide heren niet mogelijk. Vandaar voor het eerst dit jaar ook tijdens de seizoensafsluiting aandacht voor 2 jubilea, te weten 50 jaar lidmaatschap voor Hein Billekens en 40 jaar voor Léon Piket.

Hoewel beide heren al een tijdje niet meer direct bij de club betrokken zijn was er voldoende stof om terug te kijken op deze totaal 90 jaar FCV’er. Zo waren er mooie woorden voor het jeugdtalent uit de 70’er en 80’er jaren Léon Piket, een typische linksbuiten waarvan er volgens de kenners tegenwoordig nauwelijks nog zijn. Léon doorliep de gehele FCV-jeugd en speelde aansluitend nog een aantal jaren in onze selectie, om daarna in een lager team te gaan ‘afbouwen’ met zijn broers Harrie en Lucien.

Met FCV 5 haalde Leon in die jaren zijn eerste en enige kampioenschap. Anno 2016 is Léon jeugdtrainer bij SV Straelen, een rol die hij daarvoor ook had bij onze eigen club en bij DEV-Arcen. Dat hij nog steeds bezeten is van het spelletje bewees de nog altijd erg fitte linkspoot tijdens het Hielemaol Nix Toernooi van afgelopen zondag, waar hij als gastspeler van de FCV Veteranen in actie kwam.

Hein Billekens werd gehuldigd voor maar liefst 50 jaar lidmaatschap. Als actief voetballer leek het er aanvankelijk niet op dat Hein zo’n lange carrière zou gaan beleven. Als A-speler kreeg de talentvolle en spijkerharde linkerverdediger al knieproblemen. Als 1e elftal speler even later volgde er ook nog een vervelende enkelbreuk en na vele medische ingrepen aan die vermaledijde knie moest Hein al vroeg stoppen. Hij werd leider van de lagere senioren, aanvankelijk samen met zijn vader Wiel en later nog jarenlang met Gé Aerts. Hij speelde later nog een tijdje zelf met FCV 9, was zo’n 10 jaar grensrechter van FCV 1 en net zo lang lid van de festivalcommissie. Kortom, ook een meer dan terecht applaus voor deze sympathieke jubilaris die zich tijdens de seizoensafsluiting afgelopen zondag nog steeds zichtbaar thuis voelde bij FCV.

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR