1-A-S04-partner 1-a-fcv-kampioen-1 1-aa-fcv-venlo 1A-fcv-kamp-header 1Damesteam-fcv 2-a-fcv-kampioen-2 2-fcv-venlo 3a-fcv-venlo 4a

Het zal de meeste FCV’ers niet zijn ontgaan dat het kunstgras sinds gisteren volop in het nieuws is waar het gaat om veiligheid van het gebruik. Aanleiding is een uitzending van Zembla, waarbij niet wetenschappelijk wordt aangetoond dat de rubberen korrels op het kunstgrasgezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Maar liefst 2000 kunstgrasvelden in Nederland zijn bestrooid met dierubberkorrels waarvan men zich inmiddels afvraagt of dit voor de gezondheid van de spelers wel gewenst is.  De roep om nader onderzoek is sterk, de KNVB stelt dat het RIVM de bevindingen uit het programma Zembla zorgvuldig moet bekijken en indien nodig vervolgonderzoek moet doen.

Ook het Fairplaycourt bij FCV is gevuld met de zogenaamde SBR korrels waar het in het onderzoek over gaat. Ook wij zullen de verdere berichtgeving hieromtrent dus nauw volgen. Inmiddels hebben we contact gezocht met de leverancier waarbij we ook alvast informeren naar een beter alternatief. Daarnaast hebben we de gemeente Venlo gevraagd om advies. De gemeente Venlo heeft inmiddels gereageerd middels verschillende documenten die bij dit bericht zijn bijgesloten. Uiteraard volgen we de komende (re)acties in het nieuws, onder andere van de KNVB en van andere clubs met vergelijkbaar kunstgras.

Uit de diverse berichten en reacties maken we op dat er wordt afgewacht wat nader onderzoek gaat opleveren. Hoewel diverse betrokken partijen het erover eens zijn dat er inderdaad nader en diepgaander onderzoek moet komen, stelt men tegelijkertijd dat er, met de kennis die nu voorhanden is, nog steeds vanuit kan worden gegaan dat het gebruik van een dergelijk kunstgrasveld geen gezondheidsbezwaar oplevert. Uiteraard kunnen wij ons als club voorstellen dat er onder spelers, vrijwilligers en ouders twijfels bestaan. Daarom zullen we vooruitlopend op nieuwe berichten en onderzoeken er in voorkomende gevallen alles aan doen om alternatieve ruimte te bieden. Als er bij de gebruikers geen bezwaren leven blijft het kunstgrasveld beschikbaar voor gebruik. Uiteraard houden we jullie ook vanuit de club op de hoogte van de ontwikkelingen. Als er vragen zijn neem dan contact op René Stoter via 06-52568004 of via voorzitter@fcv-venlo.nl.

 

KNVB reactie Zembla emborgo

Alle veelgestelde vragen over Rubbergranulaat

Voorbeeldbrief kunstgrasvelden Amersfoort

Brief Belangrijke mededeling vermeende gezondheidsrisico's kunstgrasvelddoc

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR