Voetbal HistorieIn de begindagen van 1932 zaten Sef Linders en Maan Peeters in het toen pas geopende café “Theike Backusaan de Straelseweg.

Voetballiefhebbers als zij waren kwam het gesprek vanzelf op deze sport. Theike Backus stelde zijn café beschikbaar als clublokaal voor een eventueel op te richten voetbalclub.

Sef en Maan zetten door en op 18 oktober was reeds de eerste oprichtingsvergadering, men koos de naam VIOS, Vooruitgang Is Ons Streven. Men moest al heel snel deze naam weer veranderen van de bond omdat n.l. in Tegelen een reeds eerder opgerichte club reeds deze naam voerde en zo werd het toen RK sv FCV. De letters FCV staan voor Footbal Club Venlo.

Op de Arenborgweg werd een stuk land gehuurd en met vereende krachten verandert in een voetbalveld. Met name in de beginjaren als voetbalvereniging heeft FCV op de diverse locaties in ‘t Ven haar speelvelden gehad om uiteindelijk in 1973 het sportpark te betrekken aan de Lovendaalseweg. Dit was ook heel hard nodig, want door de grote bloei van met name de jeugd afdeling was de vereniging op de oude locatie uit haar jas gegroeid.

In het kader van het 50 jarig bestaan van de vereniging werd FCV in 1982 de “Boerebroelof”gegund. Het feest klonk als een klok. Tevens werd er ter gelegenheid van dit jubileum een grote loterij gehouden met als hoofdprijs een personenauto. Deze loterij werd een succes en na afloop van de loterij kon FCV een bestuurskamer en een jeugdverblijf aanbouwen aan de kantine. De vereniging bleef groeien en in 1989 kwam er behoeft aan nieuwe speel en kleedruimte. In deze periode had FCV een bloeiende jeugdafdeling en 10 seniorenteams.

De laatste jaren heeft FCV hard aan de weg getimmerd, de jeugdcommissie met haar staf van leiders en trainers heeft de jeugdafdeling tot grote bloei gebracht en voor de jeugdopleidingen is er een speciaal jeugdplan ontwikkeld, gebaseerd op een beleidsplan waarmee FCV voortdurend streeft naar kwaliteitsverbetering.

Buurtschap ‘t Ven is de laatste jaren aan het expanderen en FCV dient met deze gemeenschap mee te groeien, daar FCV iedereen uit deze buurtschap en omringende wijken de mogelijkheid wil bieden om zich te kunnen ontspannen en amuseren op voetbalgebied.

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR