FCV Venlo D1-Venlose Boys D1
Datum:13-09-2014
Uitslag:4-3 (2-2)

Na een briljante wedstrijd tegen Wittenhorst staan vandaag de Boekentassen op het programma. Een sterke ploeg.
De opstelling is als volgt:

1 Jeremy

2 Daan

3 Tous

4 Quin

5 Menno

6 Julek

7 Jip

8 Juul

9 Gielke

10 Houssein

11 Bas.

Reserves: 12 Giovanni 14 Rens 15 Robbe van de E1 16 Mo

Dan de wedstrijd; vanaf de eerste minuut zijn de Boys wat sterker dan FCV en dat leidt ook na 3 minuten tot een doelpunt toen de snelle nr. 11 van de Boys door een inschattingsfout van Menno de 0-1 kon binnenschieten. Vanaf de aftrap werd FCV sterker en sterker en door een verkeerde uittrap van de keeper kon Bas de 1-1 binnenrossen. FCV kwam steeds meer aan voetballen toe en via Bas, Houssein en Jip creëerden de jongens meer en meer kansen. Toen de bal uiteindelijk bij Juul kwam dacht hij geen moment na en met een mooi afstandsschot maakte hij  de verdiende 2-1.
De laatste minuten van de eerste helft gingen in en er was geen wolkje aan de lucht voor FCV, maar voor de eerste keer lukte het de lange linksbuiten van de Boys door te komen, voor te zetten en daaruit kwam de 2-2.

In de rust vertelde Koen en Gino dat er meer gepraat moest worden, als dat lukte, vegen we die Boekentassen van het veld.

Meteen vanaf het fluitsignaal zette onze jongens goed druk op de Boys, maar weer kwam de linksbuiten door en dwong keeper Jeremy tot een wereldredding. Meteen daarna werd er goed opgebouwd en toen Houssein de bal kreeg kon niemand hem meer stoppen. Hij maakte een Maradonarush van de rechterkant en fakkelde die bal erin; 3-2. En al snel ging het weer geweldig met FCV. En toen Juul een klasse corner zette, deed Quin wat hij altijd doet; met het hoofd het 4-de doelpunt met zijn kop erin knikken; 4-2. Toen leek het al beslist. Maar toen kreeg Gio een wereldpass van Houssein, hij stond oog in oog met de keeper en schoot maar nét langs. De kansen bleven komen en komen voor FCV maar het lukte niet. En als wij het niet doen, doen zij het wel. Dat gebeurde bijna toen de Boys uit een counter een corner wisten te versieren. Het was een goede en bijna ging hij erin. Maar bijna is niet helemaal. De seconden begonnen weg te tikken, de overwinning kwam steeds dichterbij. Maar toch wisten de jongens van de Boys weer een corner te versieren, uit deze corner probeerde Quin de bal weg te werken maar raakte hem verkeerd, waardoor de bal ongelukkig in het doel viel. Er was nog vijf minuten te spelen, vijf ontiegelijk spannende minuten. Het was wachten tot de scheids affloot. En dat deed hij.
De jongens hadden een goede prestatie geleverd in eigen huis tegen de Boekentassen. Met 6 punten in twee wedstrijden staat FCV derde in de Hoofdklasse.

Volgende week staat Laar op het programma, een tegenstander waar we vrij weinig van weten.