Wittenhorst D1 – FCV Venlo D1 0-4 (0-2)

Glansrijk debuut in de Hoofdklasse

Wat kun je verwachten als de D1 voor het eerst gaat spelen in de Hoofdklasse? Waar staat het team? Wat zegt een 1-7 oefenoverwinning tegen HBSV D1 en een derde plaats in op het Limburgs Kampioenschap in Bocholtz tussen alleen maar Eersteklas teams? Trainers Gino en Koen hadden de jongens al vroeg naar FCV laten komen voor een echte wedstrijdbespreking. Op het magneetbord legden Gino en Koen uit hoe vandaag tegen Wittenhorst moest worden gevoetbald. Geconcentreerd luisterden de jongens naar de trainers en ze wisten wat hen werd verwacht. Dan de wedstrijd zelf.

Een kwartier te laat werd er in Horst  afgetrapt en de jongens van de D1 begonnen een tikje nerveus. Tijdens de warming up werden ook al links en rechts wat pijntjes gevoeld, maar na 5 minuten gooide FCV alle schroom van zich af en begon te voetballen. De meegereisde supporters konden gaan genieten langs de kant. Het was Houssein die op een heel bekeken manier de score opende. De keeper van Wittenhorst stond teveel naar links en kon daardoor het afstandschot van Houssein in de rechterhoek niet maar pakken; 0-1. FCV ging goed door na dit openingsdoelpunt. Het volgende gevaar begon weer bij Houssein. Hij stuurde met een dieptepass Bas weg aan de linkerkant en die bedacht zich geen moment en schoot de bal op doel. Via de onderkant van de lat sprong de bal weer in het veld. Een paar minuten later combineerden Jip en Houssein door de Wittenhorstdefensie aan de rechterkant en als een echte spits kwam Gielke goed voor zijn man inlopen om de voorzet van Houssein hard tegen de onderkant van de lat te schieten. Ook deze bal sprong weer in het veld, maar was wel achter de lijn geweest. Helaas niet gezien door lijn- en scheidsrechter. Het werd toch nog 0-2 voor rust. Weer stuurde Houssein Bas weg op links en dit keer viel het schot van Bas op tijd naar beneden in de rechterhoek.

In de rust werd erop gehamerd om vooral zo door te gaan. De verdediging stond goed, voetbalde via Tous van achteruit en via het middenveld werd de voorhoede prima in stelling gebracht. In de tweede helft liep het in het begin wat stroever bij FCV. Wittenhorst zette meer druk, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. FCV wist ook weinig meer te creëren, totdat Houssein via een splijtende pass Bas op links liet vertrekken. Zijn voorzet was op maat, maar Jip raakte de bal verkeerd, waardoor de bal naast ging. Wittenhorst was alleen gevaarlijk via vrije trappen die meestal over het doel van de goed keepende Jeremy gingen. In de laatste 10 minuten nam FCV weer het heft in handen. De boomlange nummer 12 van Wittenhorst speelde de bal te zacht terug op de keeper, waardoor de pijlsnelle Bas er tussen kon komen. Hij omspeelde de keeper, kapte nog een verdediger uit en schoot de bal in het lege doel; 0-3. In de laatste minuten kreeg Rens nog een paar goede kansen. De laatste werd nog net op de doellijn weg gehaald. In de daarop volgende corner van Bas was het Quin die de 0-4 met het hoofd binnen knikte.

Geweldige prestatie jongens!