Op zaterdag 23 augustus speelde de D1 zijn eerste oefenwedstrijd. De trainers Koen en Gino  hadden 14 spelers uit de D-selectie mee genomen naar Hout-Blerick voor de uitwedstrijd tegen HBSV D1. Een eerste test na slechts 2 keer trainen. HBSV D1 is vorig jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse en FCV D1 begint dit seizoen juist voor het eerst in deze klasse. Direct vanaf het begin draait het behoorlijk goed bij FCV. Er wordt hard gewerkt en de spelers weten elkaar goed te vinden. Na een minuut of 5 begint FCV een overwicht te krijgen en het duurt dan ook niet zo lang voordat de 0-1 valt. Giovanni krijgt met een beetje geluk de bal bij Jip die vrij door kan lopen richting doel en beheerst afmaakt. HBSV wisselt vrij snel na dit doelpunt en brengt een speler van 1.80 mtr in het veld. Bij de eerste de beste corner die daarna volgt, is het direct raak. Deze lange nummer 8 laat Jeremy met het hoofd kansloos. Daarna is het alleen nog maar FCV dat voetbalt. Er wordt via Tous goed vanuit achteruit opgebouwd en op het middenveld is Julek bijna niet te stoppen. De 1-2 is een uitstekende combinatie tussen Juul, Bas en Gielke die de voorzet van Bas goed afrondt. Bas zorgt vervolgens zelf voor de 1-3 uit een vrije trap na een overtreding op Jip. Direct daarna scoort Bas weer met een afstandschot. Net voor rust wordt het zelfs 1-5 door Julek.

Na rust valt FCV wat terug. HBSV krijgt meer kansen en uit een corner valt de 2-5. In het laatste kwartier pakt FCV het goede voetbal van de eerste helft weer op en het is Gielke die de met 2 doelpunten de 2-7 eindstand op het bord zet. De eerste scoort Gielke uit een corner na een lange scrimmage voor het doel van HBSV en de laatste uit een voorrzet van Jip, die handig de bal afpakt van zijn tegenstander.

Klasse gespeeld jongens.