De eerste wedstrijd van de E1 in de hoofdklasse in de nieuwe opzet van 9 tegen 9. De jongens hadden er na een goeie voorbereiding erg veel zin in! Tegenstander was SHH Herten. De wedstrijd begon rommelig met FCV die probeerde te voetballen maar op een stug Herten stootte die erg fysiek voetbal speelden. Er werden dan ook weinig kansen gecreƫerd. Halverwege de eerste helft een vrije trap voor FCV op ongeveer 20 meter. Aan het kanon mocht Kyell aantreden, die de bal tegen de netten knalde, 0-1 FCV!! FCV werd beter en kreeg een aantal kleine kansjes. Net voor rust kwam Herten er nog eens uit via de rechterflank. Een lage schuine voorzet werd door iedereen doorgelaten en bij de tweede paal stond de spits van SHH die de bal makkelijk kon binnen tikken, 1-1 net voor rust. Tijdens de rust werd het team erop gewezen fel te beginnen en minder ruimte weg te geven op het middenveld. Het was echter SHH die sterk en fel begonnen en FCV terugdrong op de eigen helft. Ze werden steeds gevaarlijker en kwamen dan ook verdiend op een 2-1 voorsprong. Toen volgden een bange 5 minuten voor 't Ven waarin SHH tegen de lat schoot en een open doelkans rakelings naast schoot. Een dubbele wissel bij FCV bracht de rust terug. De jongens gingen steeds verder doordrukken en Herten onder druk zetten. Dat resulteerde in een mooie goal van Daan Boitelle. Vijf minuten later kon Lars de bal oppikken en op de keeper afgaan, schoot hard en laag waardoor de keep de bal niet klem had en Jesse was goed gevolgd en tikte de 2-3 op het bord. Vasthouden was dan het doel. Herten kwam echter nog 1 keer voor het doel van FCV, wederom met een lage voorzet die binnengetikt werd 6 minuten voor tijd. Samengevat een mooie, bloedstollende pot voetbal waarin onze jongens zich kranig verweerd hebben en lieten zien dat ze in de hoofdklasse thuishoren. Tot maandag!!