De mannen van Venlosche Boys D6 stonden al te lachen toen onze jongens van de D5 het veld op kwamen. Kijk die kneusjes zeiden ze, met 14-0 verloren vorige week. Ook de warming-up bleef op de lachspieren werken van de Boys. Dit leek inderdaad ook meer op een dansles. Maar de wedstrijd moest nog beginnen, en daar gaat het om. Het technische kwartet was niet compleet helaas. Ron, Evert en Dmitri moesten het doen zonder Bob. Deze gewichtige trainer is op non-actief gezet door de staf. Dit i.v.m. het uitzetten van zeer gevaarlijke oefeningen tijdens de eerste trainingsweek. Hierdoor kon Louie pas zaterdag zijn zeer verdienstelijke debuut maken. Zonder al te veel vertrouwen begonnen we aan deze derby. Maar gelukkig stond vanaf minuut één het hele team op scherp. Vooral de verdediging was ijzersterk. De nieuwe ontdekking op linksback is Tren, een geboren verdediger. Mika was weer ouderwets in vorm, de witte reus van de D5 gaf geen krimp. In de spits stond Jurre. Geen doelpuntenmachine maar wel balvast. Zo konden we steeds goed aansluiten. Juup was vooraf weer even opgepompt in de fietsenwinkel van “pap”. Overal zat hij tussen met z’n lange benen. Super. Toch werd het na 20 minuten spelen 1-0 voor de Boys. Een onhoudbare bal voor Mika. Maar de kopjes gingen dit keer niet hangen. Sterker nog FCV ging met volle kracht op het doel van de Boys af. Het kraakte en het piepte bij de Boys. Pas 5 minuten voor rust werd het 1-1. Een prachtige actie van Pelle werd koel afgemaakt door de zwaar aan de arm geblesseerde Funs. De arm was op 18 plaatsen gebroken maar Funs bleef op het veld staan. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg FCV nog een corner. Pelle wist de bal scherp voor te krijgen. Uiteindelijk kwam de bal op 25 meter van het doel bij Daan terecht. Hij nam aan op de borst en haalde verwoestend uit. Pats 1-2 voor FCV. Kippenvel bij de toeschouwers. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet.

Middenvelders Sjors en Ian moesten meer gaan meeverdedigen. Dit kunnen ze makkelijk, beide talenten hebben namelijk een berenconditie. Sam was ook behoorlijk scherp. Maar belofte maakt schuld. Hij krijgt van coach Ron het spel FIFA15. Bedankt alvast Ron. Rechtsachter Wessel heeft gevochten als een leeuw. Aangemoedigd door opa ging hij als de brandweer. Toch werd de druk groter en groter maar zonder echte kansen voor Venlosche Boys. Adje schoof door naar het middenveld. Man man man, Adje gaat echt door een muur.  Met slechts twee spitsen en de rest in de verdrukking gingen we de laatste 10 minuten in. Maar het doel leek schoon te blijven. Het hele team werd aangestuurd door de zaterdag werkelijk fantastische Sven. Een natuurlijke aanvoerder die ook echt voorop gaat in de strijd. De 60 minuten waren verstreken. Hoe kan dit ? Geen blessures of wissels. Dus geen blessuretijd zou je zeggen. Maar de scheids liet gewoon doorspelen. Pas na 2 minuten floot hij af en kon het feest beginnen. Ouders vielen elkaar in de armen en de trainers waren tot tranen geroerd. De grote rivaal was verslagen in een fantastisch gevecht. Klasse jongens. 14 grote pluimen voor jullie. Oh nee… 18 pluimen, ook voor de trainers natuurlijk. Ja zelfs één voor Bob !