Someren D1 - FCV Venlo D1 0-1 (0-1)

Vorige week leed de D1 een stevige nederlaag thuis tegen Budel D1. Met maar liefst 1-7 ging Budel er met de 3 punten vandoor. Vandaag moesten de jongens van de D1 het opnemen tegen het nog ongeslagen Someren D1 dat op de tweede plaats staat in de Hoofdklasse. Na de wedstrijdbespreking door Gino en Koen reisden we af naar Someren. Hoessein en Mo (deed mee met D2) waren er vandaag niet bij. Daarvoor in de plaats gingen de broers Alex en Niels Keiren mee naar Someren.

Vanaf de aftrap stond het meteen goed bij de D1. Gino en Koen hadden de jongens mee gegeven om te vechten voor iedere meter. De jongens speelden een hele goede eerste helft. Someren kwam er eigenlijk niet aan te pas. De eerste grote kans was ook meteen raak. Bas ging er op links vandoor, passeerde subliem 2 tegenstanders en zijn voorzet op maat werd door Gielke koel in de linkerhoek geschoten; 0-1. FCV bleef de betere ploeg en halverwege de eerste helft leek het 0-2 te worden toen Bas weer op links was vertrokken. Zijn schot werd door de keeper uitstekend gestopt. Alle linies deden het goed. Achterin werd goed verdedigd, het middenveld won de duels en voorin zorgden de balvaste Gielke en de snelle vleuglspitsen regelmatig voor gevaar.

Na de rust werd het spel van FCV onrustiger. De passes kwamen vaak niet aan en van achteruit werd steeds vaker de lange bal geprobeerd. Someren zette meer druk, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Een paar kansen kwamen er via schoten uit de tweede lijn, maar daar wist de uitstekend keepende Jeremy wel raad mee. FCV was af en toe gevaarlijk via de counter en 10 minuten voor tijd kreeg Jip, na een voorzet van Bas, de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij had net te weinig ruimte om de voet goed onder de bal te krijgen, waardoor zijn poging naast ging. Someren werd nog 1 keer gevaarlijk via een corner en de bal moest van de lijn worden gehaald om een doelpunt te voorkomen. Zenuwslopend waren de laatste minuten, waarin eigenlijk geen sprake meer was van voetbal. Vroeger zeiden we dan hotseknotsbegoniavoetbal. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheids kon de overwinning eindelijk worden gevierd door de D1. Een uitstekende teamprestatie!