Mooi voetbalweer op zaterdagochtend 9.30 uur te Blerick voor een prachtige pot voetbal in de hoofdklasse. Tegenstander van de E1 vandaag is HBSV E1. Groen tegen groen dus, als dat maar goed gaat... FCV begint heel sterk aan de wedstrijd met volgens insiders het sterkste kwartier van het seizoen tot nu toe. Stand na 15 minuten: 0-3 voor FCV! En ook nog eens 3 wereldgoals! Eerste een prachtige aanval over meerdere mensen. Volgens ooggetuigen rond de 15 passes alvorens de voorzet op rechts van Stijn C. op halve hoogte strak voor de goal richting Mike vloog. Die knalde de bal in 1 keer met de halve volley tegen de netten, 0-1. Een paar minuten later een krul van Robbe met rechts die perfect in de kruising paste, 0-2. En nog een paar minuten later, tot grote ergernis van alles wat lichtgroen was, een perfecte combi tussen Jesse, Lars en Stijn, miraculeus afgewerkt met een lob-achtige stiftbal van laatstgenoemde. Daarna zakte FCV wat in en liet HBSV iets meer voetballen. Het spel werd er vooral rommeliger door en HBSV zag kans om tegen te prikken, 1-3 en iets later ook nog eens tegen de lat te knallen. 1-3 aan de rust. Na de jongens op het hart gedrukt te hebben te blijven tikken en voetballen begon de tweede helft ook rommelig. Onze jongens bleven wel heel fel in de duels en dat resulteerde in 3 goeie kansen, waarvan 1 voorlangs ging en 2 op de lat. Ongeveer halverwege de tweede helft dan toch een verlossend doelpunt van Stijn die de bal van dichtbij hard zijn tweede tegen het net knalde, 1-4. HBSV creƫerde weinig kansen maar onze jongens vonden dit blijkbaar toch niet kunnen en gaven als het ware 5 minuten voor tijd nog een aantal schietkansen voor HBSV weg. Sympathiek zou je het wel kunnen noemen, maar goed voor de hartslag van de trainers was het niet. De 2-4 kwam 4 minuten voor tijd en de 3-4 ruim in blessuretijd waarna de scheids wijselijk affloot. De trainers zijn opgelucht want het spel van FCV was voetballend de eerste 15 minuten subliem en daarna vooral op felheid gewoon goed. En zeer terecht dat de drie punten mee in de tas naar 't Ven gingen. Zo blijft de E1 zonder verlies in de hoofdklasse. Twee keer gelijk en twee keer winst met goed voetbal is veelbelovend. Tot maandag...