Vandaag stond er weer een groot Venlosche derby op het programma; FCV D1 tegen Blerick D1. Om 11 uur waren de spelers en leiding al aanwezig op ons mooie sportpark voor de wedstrijdbespreking onder leiding van Gino en Koen. Na de mooie winst vorige week in Someren werden de jongens van de D1 gemotiveerd om weer volop voor de 3 punten te strijden.

Om 12.15 uur werd gefloten voor het beginsignaal door scheidsrechter Paul Cornelissen. Meteen vanaf het begin had FCV een licht veldoverwicht. De meeste duels werden gewonnen op het middenveld, maar dit leidde in het eerste kwartier nog niet tot uitegspeelde kansen. Door soms net een kapbeweging te veel kwamen de spitsen niet in een kansrijke positie om te schieten. Na ruim een kwartier minuten werd via een goed lopende aanval op rechts  de eerste goede kans gecreeerd. De voorzet van Jip kwam terecht bij Bas die met rechts had moeten uithalen, maar de bal toch nog voor zijn linkerbeen wilde hebben, waardoor er te weinig ruimte meer was voor het schot om de keeper van Blerick te verrassen.  Een paar miuten later werd het verrassend 0-1 via een vrije trap van Blerick aan de rechterkant. De hoge bal werd door Glaucio binnen gekopt. Een paar minuten later werd dit weer recht gezet door FCV. Na een lange aanval kwam de bal terecht bij Juul en zijn schot verdween via de handen van de keeper in de linker benedenhoek; 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft had Blerick in eerste instantie het beste van het spel. Na een minuut of vijf kon 1 van de spitsen vrij doorlopen en leek FCV op achterstand te komen. Jeremy dacht daar anders over en met een uistekende redding hield hij het doel schoon. Halverwege de tweede helft kreeg FCV weer de overhand. Dit resulteerde ook in kansen. Met Hoessein in de ploeg kwam er veel gevaar van rechts en via 1 van zijn voorzetten kreeg Gielke een schotkans. Via een Blerickse verdediger kwam zijn schot voor de voeten van Julek die er nog beter voor stond. Helaas mikte Julek net naast de verkeerde kant van de paal. Via weer een actie van Hoessein was het opnieuw Gielke die in scoringspositie werd gebracht, maar ook zijn schot ging net naast. Er kwamen nog 2 kopkansen van achtereenvolgens Gielke en Julek, maar ook deze kansen werden niet benut. De supporters naast de kant en leiding + wisselspelers op de bank hadden  het niet meer. Met nog een paar minuten te spelen kreeg FCV nog een corner. Juul had al een paar gevaarlijk geschoten corners afgeleverd, maar nu kwam zijn beste. Van rechts leverde hij de iets afdraaiende bal precies op het hoofd van Gielke die de bal hard tegen de touwen aan kopte; 2-1. In de laatste minuten zette Blerick nog een keer alles op alles. Via een laatste corner leek het toch nog 2-2 te worden, maar de bal werd nog net van de lijn gehaald. Met alle hens aan dek werd de voorsprong tot het laatste eindsignaal verdedigd.

Na 6 wedstrijden staat de D1 er met 12 punten goed voor in de Hoofdklasse. Een debuut waar de spelers en trainers trots op mogen zijn!