Vorige week zaterdag wist FCV D1 met maar liefst 2-11 te winnen van ODA D1. Vandaag mochten we wederom aantreden tegen een laagvlieger; SV Deurne D1. Omdat onze leider Marcel zondags de marathon van New York moest rennen is de eer van het verslag vandaag aan mij. Met enige spanning zit ik dan ook achter de computer terwijl ik dit verslag typ. Hopelijk benader ik het hoge niveau van Marcel.

FCV D1 begint in de volgende opstelling: 1 Jeremy, 2 Daan, 3 Tous, 5 Quin, 4 Rens (31. Menno), 6 Julek(31. Houssein), 7 Jip, 8 Giovanni, 9 Gielke, 10 Juul en 11 Bas.

Om kwart over twaalf wordt er voor het eerst gefloten. FCV begint goed aan de wedstrijd en geeft Deurne geen kans om aan het voetballen toe te komen. De druk die we geven op de achterhoede is lastig te bespelen voor onze gasten en we pakken al snel het initiatief.

Binnen vijf minuten pakken we ook de voorsprong. In een kluts situatie voor de goal is Julek het meest attent. Vervolgens zakt FCV wat terug in het niveau. Dat is ook precies de reden waarom Deurne de stand weer gelijk weet te trekken tot 1-1; Concentratieverlies!

De wedstrijd speelt zich vervolgens af op het middenveld. Deurne speelt compact en FCV is zoekende op het middenveld. Een goede actie en voorzet van Bas brengt ons echter nog voor de rust al op een 2-1 voorsprong. Het is Jip die alle kracht uit zijn lijf perst en de bal onberispelijk onderkant lat binnen schiet.

In de rust besluiten Koen en ik om het middenveld iets anders neer te zetten en twee keer te wisselen. Julek en Rens verlaten het veld, Menno en Houssein komen er in.

De tactische wijzigingen in de rust hebben het elftal duidelijk goed gedaan. De uitstekende corners van Juul zijn wederom een gevaarlijk wapen. Gielke kopt de bal snoeihard tegen de lat, waarna onze eigen Puyol Quin makkelijk de 3-1 kan maken.

Gielke zou zichzelf overigens later wel weer belonen voor zijn uitstekende spel. Onze spits die na een moeilijke beginperiode zichzelf helemaal thuis voelt bij FCV zorgt er persoonlijk voor dat hij vanaf vandaag topscorer is van het elftal. Met twee prima doelpunten flitst hij op de ranglijst voorbij Houssein met zijn 7e treffer in de laatste 4 wedstrijden. Hij brengt zijn totaal daarmee op acht!

Na deze treffers vergeten we eigenlijk de dubbele cijfers te halen. Bas, Juul, Houssein en Gielke zijn dicht bij een aantal extra treffers maar vergeten deze te maken.

Het slotakkoord is voor onze rode duivel Bas die een goed genomen hoekschop van Juul met de hak voorbij de keeper weet te schuiven.

Na 60 minuten voetballen wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd zou blijken dat we vandaag door een nederlaag van Someren geklommen zijn tot plek 3 in de hoofdklasse. Een fantastische teamprestatie waar we als begeleiding van dit talentvolle elftal alleen maar trots op kunnen zijn.

Feitelijk gezien wordt er bij FCV alleen maar gesproken over de prestaties van de D1 en FCV 2. Zou dit dan toch wat met de twee trainers te maken hebben?

Tot volgende week!