SC Irene D1 - FCV-Venlo D1    1-2    (0-2)

Na 2 gemakkelijke overwinningen, stond vandaag voor de jongens van de D1 de pittige uitwedstrijd tegen Irene D1 op het programma. Voor trainer Koen een bijzondere wedstrijd, omdat hij in veel belangrijke jeugdelftallen van Irene heeft gevoetbald. Daan van der Zanden kon helaas niet meedoen, vanwege een pijnlijke knie. Rick Titulaer van de D2 ging als extra man mee naar Tegelen. In  de wedstrijdbespreking werden de jongens door trainers Gino en Koen op scherp gezet. Na vandaag kunnen we zomaar mee gaan doen om het kampioenschap in de Hoofdklasse! Dan moet er natuurlijk wel eerst worden gewonnen.

Om 12 uur werd er afgetrapt en de eerste helft speelde de D1 met de wind in de rug. FCV begon sterk en in de tweede minuut was het direct raak. Houssein kreeg de bal van rechts op de hoogte van de 16 en twijfelde geen moment. Met rechts schoot hij de bal via de vingertoppen van de keeper in de kruising; 0-1. Een droomstart. Met de wind mee was FCV sterker dan Irene. Corners kunnen dan gevaarlijk zijn, zeker als ze van Juul komen van de linkerkant. In de 8-ste minuut legde Juul aan voor zijn 2-de corner en zijn indraaiende bal werd door Quin snoeihard binnen gekopt; 0-2. Alweer het 5-de doelpunt van voorstopper Quin en alle 5 uit corners. Klasse! FCV bleef doorgaan met aanvallen. Halverwege de eerste helft passte Giovanni op Gielke die zeer behendig een speler uitkapte en met links leek te gaan scoren. Zijn schot was net niet zuiver genoeg om de keeper te passeren. Even later weer een corner van Juul die gevaarlijk indraaide. Quin en Gielke gingen samen voor de bal, waardoor de kopbal naast ging. Irene werd nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Toch wisten ze de 'Anschlusstreffer' te maken. Via een vrije trap van de zijkant viel de bal stil op de rand van de 16. De bal werd niet goed weg gewerkt, waardoor een Irenespeler kon schieten en Jeremy kansloos liet. De bal verdween via een boog net onder de lat in het doel. Volgende week zetten we  een keukentrapje in het doel van Jeremy voor dit soort ballen.

In de tweede helft kwam Bas voor Jip en moest er tegen de wind in worden gevoetbald door FCV. Irene had vanaf de eerste minuut een overwicht, maar creƫerde geen enkele kans in de tweede helft. De middenvelders en verdedigers van FCV lieten het gewoon niet toe. Het is vandaag 25 jaar geleden dat de muur in Berlijn viel, maar gisteren stond er in Tegelen een half uur een groene FCV-muur waar niet doorheen was te komen. Halverwege de tweede helft kwam Rick in het veld en deed goed mee om Irene op afstand te houden. De beste kans was nog voor FCV toen Bas na een rush aan de linkerkant zijn schot net naast het doel zag verdwijnen.

Wat zijn ze goed bezig. De vijfde overwinning op rij en na vandaag geklommen naar plek 2 op 1 punt van de koploper. En die koploper (NWC) komt op 22 november op bezoek bij FCV.