Afgelopen zaterdag mocht de A1 de reis naar Vierlingsbeek afleggen om op bezoek te gaan bij de nummer 2 van de competitie Volharding. Na de afstraffing van vorige week tegen koploper NWC Asten leek de ploeg gebrand om een goed resultaat in Vierlingsbeek te behalen en zo de ongeslagen status op kunstgras te behouden.

De volgende 11 namen starten voor de A1:

Maikel Hendrikx
Gijs Wienhoven
Funs van Rensen
Timo Theelen
Ray Rutten
Sjoerd van Wijlick
Semir Kurtanovic
Harrold Thijssen
Mike van Lier
Wesley Stakenborg
Daan Biemans

Om 15:00 klonk het startsignaal van de arbiter en na welgeteld 35 seconde kon Maikel de eerste bal al uit het netje vissen na een belabberde aftrap van de A1 van FCV. 1-0. 4 minuten later kreeg Volharding de eerste corner van het duel en die werd binnenkant paal binnengekopt door de spits van Volharding. 2-0.

Aan de rechterkant stond een behendige speler bij Volharding waar linksback Ray de handen aan vol had. Deze man maakte dan ook naar 20 minuten de 3-0, waarna we een compleet verloren duel speelden. Desondanks kwamen we beter in de wedstrijd en druk zetten op de defensie van Volharding had zin, wat uiteindelijk na een overtreding op Gijs een vrije trap voor Sjoerd opleverde, deze werd perfect ingeschoten richting kruising maar de doelman van Volharding lag nog in de weg in de rebound kreeg Mike een mega kans die hij over het doel mikte. Via de rechterkant brak Volharding door en zo maakte de rechtsbuiten na een solo de 4-0 net voor rust.

In de rust kregen we de opdracht mee om ons niet naar de slachtbank te laten leiden hier en we gewoon moesten gaan voetballen in de tweede helft. Wijzigingen bleven uit.

Na 60 minuten spelen, komt er een voorzet van rechts en de linksbuiten van Volharding gaat in het daaropvolgende duel met Gijs naar de grond waarop de scheidsrechter besluit een penalty uit te delen. Deze werd feilloos binnengeschoten. 5-0. 10 minuten later na een overtreding van Harrold mocht Volharding voor de 2e keer aanleggen vanaf 11 meter en met succes. 6-0. Boy en Lex kwamen binnen de lijnen voor Semir en Mike. In de laatste 20 minuten incasseerden we nog 2 tegengoals wat de uitslag uiteindelijk tot 8-0 maakt.

Volgende week spelen we thuis tegen de nummer 3 DSV uit Sint Anthonis en dan is het tijd voor eerherstel!