Wittenhorst D1 - FCV-Venlo D1 0-0

Wittenhorst wint na penalties (4-1)

Afgelopen woensdag werd eindelijk de 2-de ronde bekerwedstrijd gespeeld tegen Wittenhorst. Op sportpark Arenborg beschikken we nog niet over een lichtinstallatie, dus werd deze thuiswedstrijd omgezet in een uitwedstrijd in Horst.

Tegen Wittenhorst speelden de jongens van de D1 hun eerste competitiewedstrijd en die werd glansrijk gewonnen met 0-4. Dat was toen een verrassing, maar vanavond was FCV D1 favoriet, gezien de plaats van FCV op de ranglijst (tweede), terwijl Wittenhorst op plek 9 is terug te vinden. Op het kunstgras van Wittenhorste werd er goed begonnen door FCV. Na 10 minuten ging Bas goed door op links en zijn voorzet werd door Jip bij de tweede paal binnen gegleden. Helaas werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Alhoewel FCV niet sterk speelde in de eerste helft, kwamen er wel kansen. De beste was nog voor Gielke die vanaf links de bal van Bas in de voeten kreeg en vanaf een meter of 10 de hoek kon uitkiezen. De uitstekende keeper van Wittenhorst wist zijn schot echter te keren. Ook Jeremy moest een keer ingrijpen toen de spits van Wittenhorst alleen op hem afkwam. Via uitstekend uitkomen, wist hij zijn doel schoon te houden.

In de rust lieten Gino en koen duidelijk weten dat ze niet tevreden waren. In de tweede helft met Rick en Houssein in het veld werd dit door de jongens goed opgepakt. Het spel werd beter en FCV kreeg ook kansen (ik heb per ongeluk mijn aantekeningen gewist, dus welke weet ik niet meer precies :-). In ieder geval kwamen Gielke en Bas een paar keer in scoringspositie en had Jip ook nog een uitstekende kans toen hij net als in de eerste helft een voorzet van Bas binnen gleed (alleen nu aan de verkeerde kant van de paal). De grootste kans kwam uit een corner. De bal bleef vlak voor of op de doellijn liggen, maar niemand kon het beslissende tikje geven. Het bleef daardoor 0-0 en dat betekende penalties nemen.

Je voelt het dan al aankomen. De beste ploeg delft dan meestal het onderspit. Wittenhorst schoot de pingels feilloos binnen en bij FCV lukte alleen Gielke dat. Alle focus op de competitie nu.