FCV-Venlo D1 - NWC D1 2-3 (1-2)

Vandaag een mooi affiche, de nummers 1 en 2 streden om de koppositie in de Hoofdklasse  K. Door 5 opeenvolgende overwinningen waren de jongens van de D1 op de tweede plaats beland op slechts 1 punt van NWC D1. De omstandigheden waren perfect, een lekker najaarszonnetje en veel publiek aanwezig op sportpark de Arenborg. Voorafgaand aan de wedstrijd gaven trainers Gino en Koen de jongens mee om lekker vrij uit te voetballen en zich niet gek te laten maken door die eerste plek die bereikt kon worden.

En dat is ook precies wat de jongens van meet af aan deden: vrij uit voetballen. Dit leidde in het eerste kwartier tot een speloverwicht en  een aantal goede mogelijkheden. Na een paar minuten kreeg Bas al een grote kans, maar de keeper van NWC kon zijn inzet eenvoudig keren. Na 12 minuten was het wel raak. Houssein veroverde de bal op 35 meter van het doel en stuurde Bas weg aan de linkerkant. De voorzet van Bas was op maat voor Gielke die koel afmaakte; 1-0. Vervolgens kreeg FCV nog een paar schietkansen via Gielke (bal belandde op dak van het doel) en Julek (recht in de handen van de keeper). Halverwege de eerste helft draaide het spel. NWC werd sterker en toen bleek ook waarom deze ploeg bovenaan staat. Met goed combinatievoetbal kwamen de spitsen een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jeremy. Dit leidde na een minuut of 20 tot de gelijkmaker. Een paar minuten later was het weer raak toen de verdediging van FCV via een snelle counter uit elkaar werd gespeeld. Jeremy wist nog een keer NWC van het scoren af te houden, waardoor 1-2 ook de ruststand was.

In de rust werd de jongens van FCV op het hart gedrukt dat ze vandaag een goed resultaat konden halen als ze er in bleven geloven. Bas werd naar linksachter gehaald om de verdediging te versterken. Alle hoop leek echter meteen weg toen NWC al na 15 seconden wist te scoren in de tweede helft. Direct na de aftrap leed FCV balverlies en via een mooi schot van afstand verdween de bal boven Jeremy in de kruising; 1-3. NWC bleef sterker in de eerste fase na rust, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. In het laatste kwartier nam FCV het initiatief over. Bas mocht aanleggen voor een vrije trap aan de rechterkant tussen de cornervlag en het strafschopgebied. Met zijn linker krulde hij de bal schitterend in het doel; 2-3, de anschlusstreffer. Met nog 10 minuten te spelen werd de druk van FCV steeds groter. Na een corner van Juul bleef de bal miraculeus buiten de goal (alhoewel de spelers van FCV dachten dat de bal  toch echt de lijn was gepasseerd). De grootste kans op de gelijkmaker was voor Gielke. Vrijgezet voor het doel stond hij oog in oog met de keeper. De keeper van NWC kwam helaas als winnaar uit deze strijd.

In deze topper zat alles: strijd, bij vlagen mooi voetbal en schitterende doelpunten van beide kanten. Het is geen schande om van dit NWC te verliezen. De jongens hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat te halen. De trainers, leiders en eigenlijk heel FCV zijn apetrots op de inzet van de jongens vandaag.