Sparta D1 - FCV-Venlo D1   1-1   (1-0)

Na de nipt verloren topper tegen NWC D1 stond voor de jongens van de D1 weer een topper op het programma. Door de nederlaag is de D1 terug te vinden op plek 3, terwijl de tegenstander van vandaag, Sparta D1, op de 4-de plek staat. Bij winst blijft de D1 in het spoor van de koplopers.

Het was koud vanmorgen op sprortpark 't Spansel in Sevenum waar de soms stevige wind vrij spel had. Gino en Koen spoorden de jongens aan om een goede warming up te doen om met een goed gevoel de wedstrijd in te gaan.  Dat lukte niet helemaal, het leek wel alsof sommige spelers nog niet helemaal wakker waren. De eerste 10 minuten werd FCV dan ook door de Spartanen terug gedrongen op eigen helft en kwamen de jongens nauwelijks over de middellijn. Na 4 minuten viel dan ook het eerste doelpunt. Weer kreeg FCV  de bal niet weg van het eigen strafschopgebied, waardoor Sparta mocht aanleggen voor een schot dat kansloos voor Jeremy in de rechterhoek verdween. Een verdiende 1-0 achterstand. Na 10 minuten ging FCV voetballen. Het was een fysieke wedstrijd en de scheidsrechter liet veel toe op het veld. Steeds meer duels werden gewonnen, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. Via vrije trappen en voorzetten van Bas bleef het bij veel dreiging  voor het doel maar Sparta, zonder echt gevaarlijk te worden. Jip werd op rechts nog in stelling gebracht, maar hij schoot recht in de handen van de keeper.

In de tweede helft kwam Houssein in het veld en dat zorgde voor meer druk naar voren. In de 4-de minuut na rust stuurde Houssein de snelle Bas op links weg en Bas dacht die bal ga ik eens mooi voorgeven. Zijn voorzet werd een schot dat prachtig in de rechterhoek neerplofte, de verdiende gelijkmaker. FCV  speelde beter in de tweede helft, maar ook nu bleven echte kansen uit. Jip leek een grote kans te krijgen, helaas werd er gevlagd voor buitenspel. Het was een typische wedstrijd voor een gelijkspel. Twee hardwerkende teams die verbeten duels uitvochten en nauwelijks kansen creĆ«erden. De grootste kans op de winst was nog voor Sparta. Vanaf rechts kwam 1 van de spitsen vrij op Jeremy af die echter uitstekend uitkwam en de inzet subliem wist te keren. Topredding Jeremy! Het bleef daardoor bij 1-1 en dat betekent het eerste gelijkspel voor FCV D1 in deze competitie.

De eerste competitiehelft zit erop voor FCV D1 en met 22 punten uit 11 wedstrijden staan de jongens op de derde plaats, 1 punt achter de nummer 2 Budel en 6 punten achter de koploper NWC. Een prachtige prestatie en veel beter dan van te voren werd verwacht van de D1 in de Hoofdklasse. Klasse jongens! Het bijzondere is dat FCV tot n u toe maar 3 keer heeft verloren, tegen de nummers 1, 2 en de ploeg die laatste staat, Laar D1. Volgende week al de eerste wedstrijd uit de tweede competitiehelft, thuis tegen................................. Laar D1.