FCV Venlo D1 - Laar D1   3-1 (3-0)

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winter op het programma voor de D1, thuis tegen Laar D1. Een tegenstander die weliswaar op de laatste plaats staat in de Hoofdklasse, maar waar wel van werd verloren in de uitwedstrijd. Bovendien heeft de ploeg de minste tegendoelpunten geïncasseerd van de 4 clubs in de onderste regionen. Gino en Koen geven de jongens mee dat met een overwinning op Laar, FCV een goede kans maakt om de tweede plaats te heroveren.

In de eerste helft speelt FCV behoorlijk goed. Houssein speelt vandaag in de spits en Gielke op de nummer 10-positie. Ondanks het veldoverwicht worden er niet veel kansen gecreëerd. Gelukkig hebben de spitsen ook weinig kansen nodig in de eerste helft om tot scoren te komen. Na een minuut of 10 is het Houssein die goed door gaat op rechts en op maat Bas bediend bij de tweede paal. Beheerst scoort Bas in de linkerbenedenhoek; 1-0. Na een kwartier zijn de rollen omgedraaid. Bas bedient Houssein die met een mooie volley de 2-0 op het scorebord zet. Effectiever kan bijna niet. Het wordt ook nog 3-0 voor rust als Bas zijn specialiteit weer eens mag laten zien. Van de rechterkant krult hij een vrije trap kansloos voor de keeper in de verre hoek. Het had zelfs nog 4-0 kunnen worden als Jip vanaf rechts wordt gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter floot wel precies op dat moment, maar dat was om het spel stil te leggen voor een blessure van een speler van Laar.

Na de rust komt Laar gemotiveerd uit de kleedkamer. Veel feller dan in  de eerste helft gaan onze gasten de duels aan en krijgen zowaar een verldoverwicht. Meestal kunnen de aanvallen door onze verdedigers onschadelijk worden gemaakt, maar er is veel meer dreiging dan in de eerste helft. FCV kan hier maar weinig tegenover stellen. Een voorzet van Houssein belandt bovenop de lat en Jip krijgt nog 2 schietkansen, maar beide keren raakt hij de de bal niet goed. Halverwege de tweede helft mag Laar aanleggen voor een vrije trap net buiten het 16-meter gebied. Deze belandt uiteindelijk in het doel van FCV. In de slotfase krijgt Daan Boitelle van de E1 nog een goede kans. Helaas wordt zijn inzet op de doellijn gekeerd, waardoor het blijft bij 3-1. Al met al een goede eerste helft en een matige tweede helft van de jongens van de D1. Compliment aan Laar dat ze ondanks de 3-0 achterstand ervoor bleven gaan in de tweede helft.

Dankzij de overwinning staat FCV D1 weer op de tweede plaats. Een bijzonder knappe prestatie. De achterstand op de koploper NWC is  6 punten en er staan maar liefst 5 clubs achter FCV binnen een marge van 4 punten. Nog concurrentie genoeg dus voor die tweede plek. Op 7 februari gaan we verder met een uitwedstrijd tegen Budel D1. Overigens werd de thuiswedstrijd tegen Budel in september met 1-7 verloren.....................