SV Blerick D1 - FCV Venlo D1 0-1 (0-1)

Na 2 afgelaste wedstrijden ging voor de jongens van de D1 de bal eindelijk weer rollen. De altijd lastige uitwedstrijd tegen SV Blerick D1 stond op het programma met voor veel spelers een goede bekende in de spits: Gláucio, die nog steeds moet vechten voor zijn verblijfsvergunning.

Trainers Gino en Koen waren zeer tevreden over de trainingen van afgelopen week en zij zagen de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. Koen kon er vanwege een cursus helaas niet bij zijn, hij werd vervangen door Kevin Daemen van de D2. Na 2 minuten werd dit vertrouwen al verzilverd. Gielke veroverde de bal op links en via Juul kwam de bal bij Jip terecht die rond de penaltystip kon schieten. Zijn schot werd los gelaten door de keeper en Julek was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken; 0-1. Ondanks deze bliksemstart was het in het vervolg van de eerste helft met name Blerick dat aan het voetballen was. FCV stond onder behoorlijke druk en dit leidde ook tot kansen. Gelukkig verkeerde Jeremy vandaag in een supervorm en keepte hij foutloos. Hij kon echter niet voorkomen dat na goed doorgaan van Gláucio de linkerspits van Blerick de bal voor een leeg doel kon binnen tikken. Tot grote opluchting van FCV belandde de bal op de paal. Toch kreeg FCV vlak voor rust ook nog een levensgrote mogelijkheid op de 0-2. Gielke kreeg de bal in de voeten gespeeld na een verkeerde uittrap van de keeper van Blerick. Vrij voor doel leek Gielke te scoren, maar zijn schot ging net naast.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Blerick was beter en FCV was af en toe gevaarlijk via de counter. Houssein kwam direct na rust vrij voor de keeper te staan. Ook zijn schot ging net naast. In het tweede deel van de tweede helft hing de gelijkmaker in de lucht, maar ook Blerick had het vizier niet goed staan vandaag. De kansen werden 1 voor 1 gemist of door Jeremy gekeerd. Na een ongelukkige botsing tussen Aquille en een Blerickse verdediger leek het erop dat beide spelers behoorlijk geblesseerd waren, maar wonder boven wonder konden beiden het duel uitspelen. Gelukkig maar! Vanwege de lange blessurebehandeling werd er nog een minuut of 5 nagespeeld. Het bleef spannend tot de laatste seconde en uiteindelijk kon FCV met 3 punten in de tas weer terugkeren naar 't Ven. Een gelijkspel had Blerick zeker verdiend vandaag.

Volgende week in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop weer een nieuwe kans om 3 punten te pakken en meteen ook maar het spelniveau op te krikken.