FCV Venlo D1 - FC ODA D1 5-0 (1-0)

Wat een heerlijk voetbalweer op deze zaterdagmiddag! Voor de jongens van de D1 kwam vandaag FC ODA op bezoek op sportpark Arenborg. In de eerste helft van de competitie werd hier de hoogste overwinning tegen behaald (2-11). Maar goed, de D1 heeft al eerder van hekkesluiter verloren, dus Gino en Koen zetten de jongens goed op scherp tijdens de wedstrijdbespreking. Geen ruimte voor onderschatting.

Vanwege het drukke wedstrijdprogramma trapten we pas om 12.45 af voor de eerste helft. Al vrij snel werd duidelijk dat ODA had geleerd van de eerste wedstrijd. Ze hadden hun verdediging versterkt, waardoor met name Jip er voorin nauwelijks aan te pas kwam tegen de hele sterke nummer 9 van ODA. Na 10 minuten kwam FCV toch op voorsprong toen Gielke de bal bij Bas kon krijgen die vrij voor doel met enige moeite binnen wist te schieten; 1-0. Een paar minuten laten was het Jip die eindelijk verlost van zijn tegenstander door kon lopen op doel. Hij vond dat Bas er nog beter voor stond en die leek ook te gaan scoren, maar zijn schot ging naast. Verder was het een gezapig potje in de eerste helft. ODA kon aanvallend geen vuist maken, waardoor de toeschouwers met name konden genieten van het mooie weer.

Uiteraard volgde er een stevige speech van de trainers in de rust en gemotiveerd kwamen de jongens van de D1 uit de kleedkamer. Er werden meer kansen gecreëerd door FCV in de tweede helft. Bas kon op rechts na 5 minuten goed doorgaan. Zijn voorzet leek in schoonheid te sterven, maar een verdediger van ODA was zo vriendelijk om er toch nog een zetje aan te geven, waardoor de bal in eigen doel verdween; 2-0. Daarna kwam 1 van de hoogtepunten. Juul pakte de bal op net buiten het 16-metergebied en schoot schitterend op de kruising. Dat schot had meer verdiend! Zowaar wist ODA in het midden van de tweede helft enige druk te zetten en kregen ze een aantal hoekschoppen. De verdediging en Jeremy waren goed bij de les vandaag en er werden geen echte kansen weg gegeven. Dan de laatste 4 minuten. Jip kreeg een nieuwe tegenstander en meteen kon hij een duel winnen en Bas op de rand van de 16 bedienen. Die had iets moois in petto, met buitenkant links draaide hij de bal over de keeper. Met zoveel effect dat de bal die naast het doel leek te gaan toch nog binnen draaide; 3-0. Meteen daarna was het de beurt aan Julek. Menno bediende van achteruit Juul die met een steekpass Julek vrij zette. Met een mooi schot in de kruising schoot hij de 4-0 binnen. Julek maakte er zelfs nog 5-0 van toen hij van dichtbij een voorzet van Jip afrondde.

Toch nog een mooie uitslag na een moeizame wedstrijd, dankzij die 3 hele late goals. Volgende week uit tegen Budel D1.