SV Budel D1 - FCV Venlo D1  1-0 (1-0)

Vandaag een belangrijk duel om plek 2 in de Hoofklasse: de uitwedstrijd tegen Budel. Met maar liefst 50 minuten rijden ook de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Gino en Koen gaven de jongens mee dat FCV zich bij winst nog kan mengen in de strijd om de eerste plaats. Na het mooie lenteweekend van vorige week kwam het kwik niet boven de 5 graden op deze zaterdagmorgen. Gelukkig voor de spelers, leiding en toeschouwers bleef het droog tijdens de wedstrijd.

Om 11 uur trapte FCV af, maar kwam Budel beter uit de startblokken. In de eerste minuten stond FCV onder druk en dat leidde na 5 minuten ook tot de 1-0 toen de spits van Budel vrij voor Jeremy een voorzet van links beheerst afrondde. Daarna werd FCV langzaam sterker. Het spel speelde zich steeds meer af op de helft van Budel. Helaas leidde dit niet tot veel kansen. De grootste mogelijkheid was voor Gielke die een voorzet van Bas op doel kon koppen. Gielke gaf de bal genoeg snelheid mee, maar te weinig richting. De bal kwam recht in de handen van de keeper. Via de counter was Budel gevaarlijk en toen Jeremy zich verkeek op een lage voorzet leek het 2-0 te worden. Gelukkig ging de bal uiteindelijk voorlangs het doel.

In de tweede helft hetzelfde beeld: FCV had een overwicht zonder echte grote kansen en Budel was gevaarlijk via de counter. FCV kreeg een stuk of 5 corners en een aantal vrije trappen, maar deze leidden niet tot echte mogelijkheden. De keeper van Budel hoefde zelden in actie te komen. Budel had eigenlijk nog de beste kansen. Bij 1 van die kansen was het Daan Thijssen die redding kon brengen en de bal naast het doel tot corner kon verwerken. Voor velen leek het even dat Daan in eigen doel ging schieten, maar Daan wist gelukkig wat hij deed. De emoties liepen naast het veld even hoog op toen de scheidsrechter na een paar minuten doorspelen affloot, terwijl FCV nog een corner mocht nemen. Na de wedstrijd werden de plooitjes weer glad gestreken en konden we concluderen dat we qua spelbeeld wel een punt hadden verdiend, maar dat in vorige wedstrijden dit soort duels ook wel eens onze kant op zijn gevallen. De strijd om plek 2 blijft in ieder geval heel spannend in deze klasse. Koploper NWC lijkt voor iedereen onbereikbaar na vandaag.

Volgende week weer een uitwedstrijd tegen Deurne D1.