FCV-Venlo D1 - SC Irene D1  0-2  (0-1)

Vanmorgen maakte Gino maakte een zeer uitgeslapen indruk voor de wedstrijd. Hij was op tijd naar huis gegaan vrijdagavond en had het bier drinken aan anderen over gelaten (dit in tegenstelling tot de rest van de leiding). Iedereen vond dat het weer eens tijd werd voor doelpunten en een overwinning. Het weer werkte in ieder geval niet mee deze zaterdagmorgen. Veel wind en regen. Gino hield een vlammende wedstrijdbespreking en gemotiveerd begonnen de jongens om 12.45 uur aan de wedstrijd tegen Irene.

In het begin ging de wedstrijd redelijk gelijk op. FCV had een licht veldoverwicht en Irene kwam af en toe gevaarlijk voor de goal van FCV met hun balvaardige en snelle spitsen. Één van deze uitbraken leidde tot de 0-1. Op de rechterkant van het strafschopgebied kreeg de rechtermiddenvelder van Irene de bal en na een passeerbeweging schoot hij kansloos voor Jeremy de bal hoog in het doel. FCV liet zich niet gek maken en begon steeds beter te voetballen. Na een kwartier speelde Gielke de bal diep op Jip die op rechts door kon gaan. Zijn schot miste echter de kracht om het de keeper van Irene lastig te maken. Even later onderschepte Jip een uittrap van de keeper van Irene en hij speelde direct de bal naar de vrijstaande Gielke. Vrij voor de keeper gaf hij de bal met links te weinig vaart mee om te kunnen scoren. FCV bleef het betere van het spel houden, maar grote kansen werden voor rust niet meer gecreëerd.

Na de rust deed FCV er nog een schepje bovenop. Irene verdedigde de voorsprong met hand en tand. Toch leek het een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. Uit één van de vele corners kopte Aquille de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de druk op Irene alleen maar groter. Er werd bij vlagen prima gecombineerd van achteruit en het middenveld. Er werden echter te weinig uitgespeelde kansen gecreërd, waardoor het gevaar met name kwam van schoten uit de tweede lijn, vrije trappen en corners. De bal viel vaak net verkeerd voor het doel. Het ontbrak FCV daarbij ook aan een beetje geluk. In de laatste minuut kon Irene er nog zelfs 0-2 van maken na een snelle counter.

Na een wat moeizame start na de winterstop (met wel overwinningen) gaat het steeds beter met het voetbal bij de D1. Nu alleen de doelpunten nog en dan komen de punten vanzelf weer.