FCV-Venlo D1 - Someren D1  2-2  (0-1)

Na 3 wedstrijden zonder een doelpunt te hebben gescoord, werd het weer eens tijd voor een resultaat. De hele week zag het er niet naar uit dat we konden voetballen, maar gelukkig mochten de jongens om 12.15 uur weer de wei in (het hoofdveld heeft het zwaar te verduren met de vele wedstrijden) voor de thuiswedstrijd tegen Someren D1. Gino en Koen gaven de jongens mee om vooral lekker te voetballen. Op de ranglijst valt niet veel meer te halen, dus het plezier staat voorop en dan komt het resultaat vaak vanzelf.

Na 2 minuten meteen een domper voor de D1. Uit de eerste de beste corner wist Someren al te scoren. FCV kreeg de bal niet weg uit het doelgebied van Jeremy en van dichtbij wist Someren binnen te schieten; 0-1. Gelukkig nog 58 minuten te gaan om het positief te zeggen. Na deze ongelukkige achterstand begon FCV wel steeds beter in haar spel te komen. Het was geen hoogstaande vertoning, maar er werd gevochten voor iedere meter. Overigens werd daarbij veelvuldig aan elkaar getrokken en geduwd door de spelers van beide kanten. Na een minuut of 10 wist Jip met een hoge bal Bas te bereiken, maar die vergat uit te halen met zijn geweldige linker. Kort voor rust leek Julek op vrije doortocht naar de keeper. Hij kon helaas net niet het beslissende tikje tegen de bal geven.

Na de rust koos FCV nog fanatieker voor de aanval. Met de wind in de rug werd Someren onder druk gezet. Echt veel uitgespeelde kansen leverde het echter niet op. Na 10 minuten mocht Bas aanleggen voor een vrije trap op links. Hij poeierde de bal richting doel en Julek leek te gaan scoren. Julek liet de bal echter lopen, waarna deze tot ieders verbazing via de binnenkant van de paal achter de doellijn belandde; 1-1. Zou er dan toch nog een overwinning in zitten? Nou nee dacht Someren toen zij 10 minuten voor tijd weer een corner namen en die waren allemaal gevaarlijk vandaag. Ook deze keer werd de bal gevaarlijk voor het doel neergelegd en weer kreeg FCV de bal niet goed weg, waarna Jeremy met een kopbal werd verslagen; 1-2. De laatste 10 minuten was het alles op alles. Bas knalde van grote afstand nog een keer op de lat en 5 minuten voor tijd was Jip vertrokken op rechts. In het strafschopgebied schoof hij de bal langs de keeper, maar eeen verdediger van Someren wist de bal met een sliding nog net uit het doel te krijgen. De daaropvolgende corner van Bas leidde tot een schiettent op het doel van Someren. De keeper hield alle schoten tegen, maar gelukkig wist Julek na een scrimmage de bal in het doel te krijgen; 2-2. In de laatste minuut was het gelegenheidspits Quin die FCV nog naar de overwinning leek te schieten. Alleen voor de keeper mikte hij de bal net naast.

Gelukkig weer een aantal doelpunten, heel veel strijd en een verdiend punt vandaag voor de jongens. Volgende week uit tegen de koploper: NWC uit Asten.