NWC D1 - FCV-Venlo D1  8-0   (4-0)

Vandaag mochten de jongens het opnemen tegen de koploper in de Hoofdklasse, NWC uit Asten. De trainers Gino en Koen weten hun boodschap op de jongens goed over te brengen en iedereen heeft er wel een goed gevoel over vandaag. Wellicht is er wat te halen in Asten, werd vantevoren gedacht.

Nadat de vorige wedstrijden een slechte start kenden, was dat vandaag  juist prima in orde. Na de eerste aanval van NWC is het FCV dat een aantal keren gevaarlijk voor het doel van NWC komt. Eerst is het Jip die een schietkans krijgt, hij besluit echter om door te passen naar Bas.  Uit de daaropvolgende corner van Juul krijgt Gielke een kopkans, maar raakt de bal niet goed. Bas neemt de bal vervolgens ineens op de pantoffel en schiet loeihard tegen een verdediger. Dat zag er veelbelovend uit. Even later wordt balverlies geleden op het middenveld door FCV en de rechterspits van NWC in stelling gebracht. Die laat Rens zijn hakken zien en schiet schitterend de bal boven Jeremy hoog in het doel; 1-0.  FCV bleef er toen nog in geloven. Gielke krijgt een tweede kopkans via een corner van Bas en deze ging net naast het doel. Na een minuut of 15 gaat het even helemaal mis. Een corner wordt slecht uitverdedigd en het daaropvolgende schot uit de tweede lijn vliegt weer met een boog boven Jeremy in het doel. Nog in dezelfde minuut wordt vanaf de rechterkant een soort gelijk schot gelost door NWC, die wederom boven Jeremy in het doel belandt. Koen is al naar de Praxis geweest vanmiddag, zodat Jeremy een keukentrapje als hulpmiddel in het doel bij zich heeft volgende week. De KNVB heeft al toestemming hiervoor gegeven. Terug naar de wedstrijd. FCV blijft ook met de 3-0 stand redelijk goed voetballen. Jip breekt door op rechts en speelt Gielke voor het doel aan. Zijn schot gaat net naast. Helaas tikt NWC vlak voor rust uit een corner bij de eerste paal nog de 4-0 binnen. De trainers geven de jongens in de rust mee om ondanks de uitzichtloze stand te blijven vechten.

Al snel in de tweede helft wordt het 5-0 als er opnieuw een hoog schot boven Jeremy in het doel verdwijnt. FCV komt daarna nog nauwelijks voor het doel van NWC. Via goed uitgespeelde kansen weet NWC nog de 6, 7 en 8-0 te maken. Na een kwartier moet Rens geblesseerd aan zijn knie van het veld af. Hopelijk valt het mee (op de terugweg had hij in ieder geval weer het hoogste woord bij mij in de auto).

NWC wordt in ieder geval de terechte kampioen in de Hoofdklasse. Dat mogen we na vandaag wel zeggen. En jongens, vanaf hier kan het alleen maar beter gaan. Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen, thuis tegen Sparta.