FCV-Venlo D1 - Sparta D1  2-3  (1-1)

Na de grote nederlaag van vorige week tegen NWC komt vandaag Sparta uit Sevenum op bezoek. In de uitwedstrijd eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. De ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd. De trainers motiveren de jongens in de wedstrijdbespreking om vooral sterk te beginnen.

Om 12.45 uur wordt er onder een heerlijk lentezonnetje afgetrapt. Het duel gaat behoorlijk gelijk op in de aanvangsfase. Het valt wel direct op dat Sparta een grote en snelle spits heeft die gevaarlijk is. De tweede keer dat hij aan een rush begint, is het dan ook raak. Zelfs Menno kan de spits niet bijbenen en vrij voor Jeremy schiet hij Sparta naar een voorsprong; 0-1. FCV laat de moed niet zakken, maar komt even later bijna op een 0-2 achterstand als de spits weer doorbreekt. Met een knappe redding weet Jeremy de bal uit zijn doel te tikken. De achterhoede krijgt in het vervolg meer grip op de aanvallers van Sparta en FCV weet meer druk naar voren te ontwikkelen. Er worden veel kleine overtredingen gemaakt en Bas mag na 20 minuten van rechts aanleggen voor een vrije trap. Hij schiet de bal buiten bereik van de keeper heel knap in de linkerhoek; 1-1. Net voor rust wordt Jip weg gestuurd op rechts en hij kan doorlopen naar de goal. Zijn schot gaat helaas net voorlangs. In de rust wordt de spelers duidelijk gemaakt dat een overwinning vandaag goed mogelijk is.

In de tweede helft is het juist Sparta dat beter uit de startblokken komt. Met snelle aanvallen komen ze aan aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jeremy. Uit een vrije trap die over Menno valt, weet Sparta de 1-2 binnen te schieten. Voor FCV het sein om een tandje bij te zetten. Vooral via corners is FCV gevaarlijk. Uit een hoekschop van de rechterkant door Bas weet Gielke de bal bij de 2-de paal binnen te koppen; de verdiende gelijkmaker. Dan het moment van de wedstrijd. Sparta weet na een counter vrij voor Jeremy de bal binnen te schieten. Jeremy zit nog aan de bal en langzaam gaat de bal richting doel. Aquille probeert de bal nog van de doellijn te halen. Dat lijkt ook te lukken, maar de vraag is dan: was de bal erover of niet? Uiteindelijk wordt besloten om een doelpunt aan Sparta toe te kennen en dat bleek achteraf ook terecht; de bal was over de lijn. Na de 2-3 probeert FCV met Quin als extra spits nog iets te forceren, maar tot echte kansen leidt dit niet meer.

Nog 2 wedstrijden te gaan voor de D1, donderdagavond uit tegen de Venlosche Boys en zaterdag thuis tegen Wittenhorst. Nu eerst met zijn allen gaan kijken of het de trainers van de D1, Gino en Koen, lukt om het kampioenschap met FCV 2 binnen te halen. Succes mannen!