SV Blerick C1 - FCV-Venlo C1  0-5  (0-1)

De voorbereiding op de competitie was wisselvallig verlopen voor de jongens van de C1. Er werd 2 keer verloren voor de beker (nipt van IVO C1 en met ruime cijfers tegen SC Irene C1). Er werd ook meegedaan aan een toernooi in Baexem vorige week en daar wist de C1 de eerste plek te veroveren. Waren ze ook wel een beetje aan hun stand verplicht, omdat de overige teams in lagere klassen uitkomen dan de C1 van FCV. Daar bovenop komen nog de blessures van een aantal spelers, waardoor Gino en Koen aardig moeten puzzlen. Gelukkig kunnen we al enkele weken een beroep doen op spelers van de C2 die uitstekend meedraaien. Vandaag gingen Giovanni en Joep mee naar Blerick. Gino hield een vlammende wedstrijdbespreking met de jongens. Het was te merken dat hij gisteravond 'slechts' 4 biertjes had gedronken. De nieuwe leider Erik had het gisteren heel anders aangepakt, hij zag pas om 6 uur vanmorgen zijn bed na een nachtje stappen in de E-Dry. Hij past dus goed in begeleidingsteam :-)

Gelukkig draait alles om de spelers en die hadden er zin in vandaag. Gino en Koen vroegen focus van de jongens en dat hebben ze gekregen. Vanaf de aftrap om 13.15 uur op Sportpark Saorbrook werd Blerick onder druk gezet. Er werd geen enkele kans weg gegeven in de hele wedstrijd, waardoor Jeremy een rustdag had in de goal. Aan de andere kant creëerde FCV in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen en kwam het gevaar van afstandsschoten. Na 28 minuten was het eindelijk raak toen Gielke net buiten de 16 kon aanleggen. Zijn schot vedween buiten bereik van de keeper net onder de lat in het doel; 0-1. Direct daarna wist Gielke zich nog twee keer vrij te spelen in de 16 en werd daarbij de eerste keer gevloerd en de tweede keer zwaar gehinderd. Met name bij de eerste overtreding had de bal op de stip gemoeten. De debuterende KNVB-scheidsrechter zag in veel duels overtredingen, maar liet in dit geval gewoon verder spelen.

In de tweede helft deed FCV er nog een tandje bij. Het was wederom Gielke die met een schot van afstand na een paar miniuten het net wist te vinden; 0-2. Er werd veel gefloten voor kleine overtredingen en dat gaf Bas de kans om van rechts regelmatig een vrije trap te nemen. In de 9-de minuut krulde hij een vrije trap prachtig in de verre linkerhoek; 0-3. FCV ging door en een even later werd Jip vrijgespeeld voor de goal. Zijn schot ging helaas over het doel. Na 20 minuten werd het alsnog 0-4 toen Bas een voorzet van links op aangeven van Quin in het doel zag ploffen. Joep kreeg daarna nog een vrije schietkans die werd gekeerd door de keeper. Het mooiste doelpunt was de 0-5. Menno ging uistekend door op links, zijn voorzet werd door Joep subtiel doorgetikt naar Gielke die uit de draai heel knap in de kruising schoot. Tussendoor kreeg Jasper nog een onterechte gele kaart. De scheidsrechter had als enige een handsbal gezien.

Een uitstekende seizoenstart van de C1. Het team was geweldig op dreef vandaag! Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Reuver C1.