FCV Venlo C1 - Reuver C1  1-2  (0-1)

Na de uitstekende competitiestart vorige week kwam vandaag Reuver C1 op bezoek. Net als FCV had Reuver zijn eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen (9-0). Het was weer een lekkere drukte op ons Sportpark met de Feyenoord Soccer School voor de E- en F-jeugd en het maken van de elftallenfoto's. De jongens en de leiding van de C1 staan ook weer schitterend op de gevoelige plaat. In de wedstrijdbespreking door Gino en Koen werd benadrukt om de manier van spelen van vorige week vast te houden. Er werd uiteraard nog veel meer gezegd, maar de censuurcommissie vond de teksten niet geschikt voor dit verslag.

Om 13.30 uur werd er afgetrapt en de ploegen waren in de beginfase aan elkeer gewaagd. FCV probeerde Reuver onder druk te zetten en de gasten loerden met hun snelle spitsen op de counter. Na 5 minuten had Reuver hier al succes mee. Via een snelle uitbraak werd de linkerspits bereikt en zijn voorzet op maat werd kansloos voor Jeremy binnen getikt; 0-1. FCV bleef het proberen, had ook een overwicht, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. Ook via schoten van afstand, vrije trappen en corners werd er weinig gevaar gesticht voor het doel van Reuver. Het gevaarlijkste moment voor rust kwam na een voorzet van Bas die net iets te scherp was voor Jip om bij de tweede paal binnen te tikken. Vlak voor rust viel D'Angelo uit met een blessure aan het hoofd.

In de rust gaven Gino en Koen de jongens nog wat tips om de overwinning in de tweede helft uit het vuur te slepen. D'Angelo kon even niet meer verder na rust en voordat de verdediging goed en wel aan de nieuwe opstelling had kunnen wennen, lag de 0-2 al in het net. Een pass glipte door de verdediging, waardoor de spits van Reuver alleen op Jeremy af kon lopen en beheerst kon afronden. In de rest van het duel zette FCV alle zeilen bij. Joep kwam kansrijk oog in oog met de doelman van Reuver, maar zijn schot ging voorlangs. Met nog een kwartier te spelen was D'Angelo voldoende hersteld en werd er achterin 1 op 1 gespeeld. Dit gaf nog meer druk naar voren en 10 minuten voor tijd werd de Anschlusstreffer gemaakt. Een vrije trap van rechts door Collin werd niet goed verwerkt door de Reuverdefensie en plofte voor de linker van Bas. Die haalde fraai uit in de linkerbovenhoek; 1-2. In de laatste 10 minuten werd er nog fanatiek jacht gemaakt op de gelijkmaker, maar die viel helaas niet meer.

Knap gestreden van de jongens, vooral in de tweede helft. Vandaag was een geode graadmeter en daaruit blijkt dat de jongens van de C1 heel goed mee kunnen op dit niveau. Volgende week de uitwedstrijd tegen MBC'13 C1 in Maasbracht.