Op deze warme en natte…en even later weer koude en droge dag, speelde onze A1 tegen een club waarvan nog niemand van het bestaan af wist. Ze noemden deze club RKSVO. Deze club ligt in Ospel, voor degene die niet weten waar dat is, ergens in de buurt van Weert. Maar we mogen verder niets zeggen over het dorpje Ospel, want ze hebben gewoon meer inwoners dan ons eigen Vennetje. Om even terug te komen op het spelletje dat we daar gingen spelen zal ik eerst de opstelling van deze wedstrijd geven.

1.     Maikel Hendrickx

2.     Sjors Vergeldt

3.     Funs van Rensen

4.     Ronald Lenders

5.     Lex Lokkart

6.     Bram Gipmans

7.     Daan Biemans

8.     Ray Rutten

9.     Jim Mahulete

10.  Jeroen Faessen

11.  Yannick Hoffmann

12.  Mike van Lier

13.  Harrold Thijssen

14.  Koen Gielen

Doordat we vroeg in het seizoen al kampen met blessures en spelers die jammerlijk te laat komen voor een training/wedstrijd, moesten er keuzes worden gemaakt in de opstelling. De namen van de spelers die te laat waren zullen niet worden gegeven. Er kan alleen gezegd worden dat ze op de bank zaten en dat Koen het niet was. Maar genoeg gezeikt, nu weer lekker over de wedstrijd praten.

Dat lekker over de wedstrijd praten is snel voorbij. Maar om dat te begrijpen moet je wel de wedstrijd hebben gezien. Het was het zogeheten hotse knotse voetbal. Geen leuke wedstrijd voor de meegereisde supporters. FCV A1 begon zwak aan de wedstrijd en de kansjes waren voor RKSVO. Echter waren deze kansen niet gevaarlijk. Na ongeveer een kwartier spelen kregen we een vrije schop op ongeveer 25 meter van het doel van RKSVO. Funs van Rensen zag de bal via de paal uit het doel vliegen. Na deze kans veranderde het spelbeeld niet. De grootste kans kwam voor RKSVO op het moment dat Lex zich liet passeren door de rechtsbuiten van de tegenstander. Maikel was genoodzaakt om uit het doel te komen en kwam in botsing met de tegenstander. Net voordat deze speler de bal binnen wil schuiven stak Lex een voet uit en herstelde zo zijn eigen fout.

Kort na deze kans moest Jeroen worden gewisseld vanwege een knieblessure, iets wat de A1 absoluut niet kon gebruiken. Harrold kwam er voor hem in en werd naast Funs centraal achterin geposteerd. Ronald ging naar het middenveld. Maar het werd nog veel erger. Maikel Hendrickx kwam tot drie keer toe in botsing met de aanvaller van RKSVO. De derde botsing was fataal en Maikel moest met een liesblessure het veld verlaten. Hierbij moest het hele team worden omgezet. Mike kwam er in voor Maikel en ging in de spits spelen. Jim gaf aan dat hij redelijk kon keepen en daarom mocht hij het resterende deel van de wedstrijd het doel verdedigen.

Even later werd hij meteen getest bij een corner. De boomlange verdediger van RKSVO ging bij deze situaties steeds mee naar voren. Jim liet zien dat hij niet bang was in het doel en bokste de bal voor het hoofd van deze reus weg. Het ergste was dat ze in Ospel niet één reus hadden, deze jongeman had ook zijn broer meegenomen. Samen goed voor een lengte van 4 keer Lex. Niet veel later werd er voor rust gefloten.

Tijd om even op adem te komen en goed na te denken over wat er allemaal was gebeurd. Met deze blessures erbij konden we niet veel risico meer lopen. Het geluk was tot op dat moment nog absoluut niet aan de zijde van de A1.

In de tweede helft van deze pot kwamen we stukken beter uit de startblokken. Er werd redelijk gevoetbald en dat leidde tot een aantal gevaarlijke situaties waar steeds de goede eindpass ontbrak. Het redelijke voetbal duurde niet lang en al snel was het een soort pingpong wedstrijd met een iets grotere bal. Het blijkt dat Funs in deze fase van de wedstrijd de bal gemiddeld 84.3 meter ver weg schoot.

Een kwartier voor tijd mocht onze Koen invallen, ook hij kwam terug van een blessure en mocht weer even meedoen. Fris in het veld en 3 balcontacten later schoot hij van 40 meter onfortuinlijk op de lat. Wat was het hem gegund dat deze was binnengevallen. Net na deze kans kregen we een corner. Daantje draaide deze voor het doel. Waar de spelers van FCV niet voor de bal gingen, deed een speler van RKSVO dit wel. Vol overtuiging in de eigen bovenhoek. 0-1 voor FCV A1 in de 77e minuut. Hadden we dan toch nog een beetje geluk deze zaterdag?

Niet veel later bleek dat ons geluk alweer op was. Een steekpass van de 10 van RKSVO op de linksbuiten die Sjors passeerde, 1-1 in de 81e minuut. Vanaf dit moment was het vooral tegenhouden. Kans op kans voor de thuisploeg. Al werd Koen een keer diep gestuurd door Mike, maar hij vond de keeper op zijn pad. In de 85e minuut van de wedstrijd stak onze vlagger Guus voor het eerst zijn vlag omhoog voor een duidelijk buitenspel geval. Maar de scheids zag het anders en liet doorspelen. De verdediger van 2.31 meter lang stond oog in oog met onze Jim. De reus schoot recht op onze keeper af en Jim wist met een katachtige reflex de bal te pareren. Echter viel de bal weer recht op het hoofd van deze kolos. Hij liet zien waarom hij verdediger is en kopte de bal netjes over het doel van Jim. Begon het geluk zich dan toch nog een beetje te keren?

Het antwoord wordt gegeven in de allerlaatste minuut van de wedstrijd wanneer FCV een aanval opzet waarbij de bal uiteindelijk bij Koen terecht komt. Met een prachtige steekpass zet hij Daantje recht voor de keeper. Hij faalt niet en schuift de bal onder de keeper door in het doel van de thuisploeg. 1-2!!! De resterende seconden deden de verdedigers nog een wedstrijdje wie de bal het verst weg kon schoppen. Dit zorgde voor de eerste competitiezege van FCV-Venlo A1 dit seizoen. Een mooie overwinning was het zeker niet. Terecht? Daar kan over worden gediscussieerd.

Woensdagavond mogen we weer het veld op. Hoe we dit in gaan vullen dat zien we tegen die tijd wel. Eerst genieten van de eerste overwinning. We spelen dan tegen Haelen in Haelen.