FCV-Venlo C1 - Laar C1  3-1  (1-0)

Afgelopen donderdag werd de inhaalwedstrijd tegen MBC'13 gelijk gespeeld. FCV was net als tegen Reuver de betere ploeg, maar kwam met 1 punt in de tas weer terug naat 't Ven. Vandaag de wedstrijd tegen Laar die nog zonder puntverlies na 3 wedstrijden mee bovenaan staan. Er werd door Gino en Koen veel gesproken voor de wedstrijd en de spelers werd duidelijk gemaakt hoe ze op hun posities moeten handelen bij balbezit en balverlies. En vooral dat de jongens doen waar ze goed in zijn en veel plezier aan beleven; lekker voetballen.

Op een zonovergoten Arenborg werd om 13.30 uur afgetrapt en FCV nam meteen het heft in handen. Met goed spel van achteruit werd geprobeerd de aanvallers in stelling te brengen voor het doel van Laar. Ondanks het overwicht werden er nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd. Aan de andere kant kon Laar geen potten breken tegen de uitstekende verdediging van FCV die vandaag onder leiding stond van Tous die weer fit genoeg is voor een hele wedstrijd. Aan de rechterkant probeerde Glenn regelmatig samen met Jasper om door de Laarse verdediging te voetballen. Vlak voor rust wist Glenn uit 1 van deze momenten de bal goed voor te zetten, Gielke verlengde de bal met zijn hoofd en bij de tweede paal kon Jip de bal van dichtbij binnen schieten. Met deze verdiende 1-0 voorsprong  kon FCV gaan rusten.

In de tweede helft wist FCV Laar nog meer onder druk te zetten en werden er ook meer kansen gecreëerd. Uit 1 van de vele corners van Bas kopte Gielke net naast. Een volgende corner was het wel raak. Bas krulde van rechts de bal voor het doel en Quin kon de bal van dichtbij binnen tikken; 2-0. Het spelbeeld veranderde ook daarna niet. Laar zette een extra aanvaller erbij, maar dat was vandaag de zwakste linie van Laar; de aanvallers kwamen in het spel zaterdagmiddag niet voor. Zal wel komen door die geweldenaars achterin bij FCV C1. Gielke had nog een paar mooie dingen in petto vanmiddag. Eerst schoot hij de bal van de rand van de 16 richting het doel die knap door de lange keeper uit de kruising werd getikt. Later legde hij aan voor een vrije trap net buiten het strafschopgbied. Op een geweldige manier krulde hij de bal over de muur op de paal in de korte hoek. Tussen deze 2 momenten in lukte het Jasper wel om na een eentwee met Yuya de keeper te passeren met een schitterend schot in de rechterbovenhoek; 3-0. Vlak voor tijd kreeg Laar nog een indirecte vrije trap toen Jeremy iets te lang de bal had vast gehouden. Na een mooi uitgevoerde vrije trap redde Laar hiermee de eer en stond met 3-1 de eindstand op het scorebord.

Een hele goede wedstrijd van de C1 met - zoals Gino het zo mooi kan zeggen -  een beloning in de vorm van een overwinning. Het was weer een feestje om naar dit team te kijken. Volgende  week mogen ze op bezoek bij RKSVO C1.