RKSVO C1 - FCV-Venlo C1  2-6  (0-2)

Na de geweldige wedstrijd tegen Laar mochten de jongens vandaag aantreden tegen RKSVO in Ospel. Voor de meesten een nieuwe tegenstander. We moesten het stellen zonder Koen die op bezoek is bij zijn lieve July in Madrid. Hij pikt daar ook nog op zondagavond de wedstrijd Atletico-Real mee. De jongens van de C1 waren daar duidelijk over: "Koen had beter naar Ospel-'t Ven kunnen komen kijken". Gino had een waardige extra trainer gevraagd om mee te komen, Bob Hornix, de kampioenentrainer van FCV 2 waar Gino in speelt. Na de gebruikelijke wedstrijdbespreking waarin Gino de jongens meegaf om de goede lijn van vorige week door te zetten, ging de reis via vele maïsvelden richting een prachtig voetbalcomplex aan de Houwakker 31 te Ospel.

De scheidsrechter van de KNVB had afgezegd en onder leiding van een zeer jonge, maar goed leidende arbiter trapte Ospel af voor de eerste helft. Na 2 minuten was het al raak toen Bas een corner van rechts indraaide en Gielke zijn hoofd er tegenaan kon zetten; 0-1. Het was al meteen duidelijk dat FCV het beste van het spel had vandaag. Na een kwartier gooide Bas in van de linkerkant, Gielke verlengde de bal op Collin die gemakkelijk de 0-2 kon binnen schieten. FCV bleef goed voetballen en creëerden ook kans op kans. Bas rukte regelmatig op van zijn linsbackpositie en na zo'n rush schoot hij kansrijk voor de keeper voorlangs. Achterin werd het één keer gevaarlijk; na verkeerd uitverdedigen kwam de spits van Ospel alleen voor Jeremy die gelukkig redding kon brengen. Even later kreeg Yuya nog vrij baan richting de keeper van Ospel, maar die was moeilijk te passeren vandaag. Stijlvol verwerkte hij het schot van Yuya tot corner, waardoor we met 0-2 de rust in gingen.

Na rust hetzelfde beeld, FCV bleef de sterkere ploeg en creëerden veel kansen. Toch duurde het even voordat de 0-3 op het scorebord stond. Na een combinatie tussen Jip en Collin werd de laaste omver gelopen en dat leverde een vrije trap vanaf 20 meter op. Na het schot op de paal vorige week ging Gielke weer achter de bal staan. Ook deze raakte hij goed, maar nu spatte de bal uiteen op de lat, caramboleerde via de rug van de keeper het veld in en daar stormden Quin en Collin naar de bal om hem alsnog binnen te koppen. En met succes, uiteindelijk bleek Collin het laatste zetje te hebben gegeven. Halverwege de tweede helft wist Ospel via een counter de 1-3 aan te tekenenen en werd het toch nog even spannend. Gelukkig dacht Juul daar anders over en hij was het die na goed werk van Yuya via een been van een verdediger de 1-4 binnen schoot. Daarna was het weer de beurt aan Gielke. Menno stoomde steeds vaker op van rechts en één van zijn voorzetten rondde Gielke beheerst af; 1-5. De koek was nog niet op. Bij iedere corner komt de luchtmacht van FCV mee naar voren; Quin en D'Angelo. Bas weet ze vaak goed voor te draaien, zeker van rechts en het was D'Angelo die schitterend de 1-6 binnen kopte. D'Angelo kwam even later na een lange rush het strafschopgebied van Ospel binnen en werd daarbij op de enkel getikt; penalty. Gielke legde aan van 11 meter en schoot de bal helaas langs de rechterpaal. Overigens kregen we vandaag bericht dat Ospel de zoekactie naar de naast geschoten bal heeft gestaakt en de rekening van de verloren bal zou opsturen naar FCV  JJ

Uit de daaropvolgende tegenaanval was het ineens Ospel dat verraste met een afstandsschot, waar Jeremy ondanks een ultieme strekactie net niet bij kon. Sommige spelers dachten dat de stand 2-3 was i.p.v. 2-6 op dat moment. Gelukkig kunnen ze maandag weer allemaal naar school.

De jongens hebben weer een prima pot voetbal gespeeld. Inmiddels staat de C1 op de vijfde plek in de eerste klasse en kijken ze naar boven. Volgende week thuis tegen SVC 2000