FCV-Venlo C1 - SVC 2000  C1  0-3  (0-2)

Na een paar zeer goede wedstrijden mochten de jongens van de C1 het opnemen tegen SVC 2000 uit Roermond. Deze ploeg staat op plek 3 met 2 punten voorsprong op FCV. Zonder de geblesseerde D'Angelo en Jeremy moest er geschoven worden achterin. Gelukkig is Tous weer fit en konden we een beroep doen op Collin Houwen van de C2 als keeper. De technische staf was wel weer compleet met de uit Madrid terug gekeerde Koen. In de wedstrijdbespreking werd door Gino en Koen de puntjes op de i gezet. In grote lijn gaat het helemaal goed met de C1, op de details zijn nog verbeteringen mogelijk.

Om 13.30 uur werd er afgetrapt door SVC en FCV trok de lijn van afgelopen weken direct door. Goed voetbal met veel druk naar voren. Dit leverde ook kansen op. Bas ging als oprukkende linksback weer eens naar voren en zijn voorzet werd panklaar op het hoofd van Gielke gelegd die de bal net naast kopte. Via de corners van Bas werd het steeds gevaarlijk voor het doel van SVC, maar het beslissende schot of kopbal bleef uit. Na een goede actie van Gielke op rechts wist hij de aanstormende Jip te bereiken bij de eerste paal. Via een been van een verdediger ging de bal helaas over. Tja, en als je zelf niet scoort dan..........  doet de tegenstander dat wel. Via een snelle tegenaanval wisten de spitsen van SVC door de Vense defensie te breken en met een laag schot werd Collin gepasseerd in de linkerhoek. Nog niks aan de hand met nog 45 minuten wedstrijd. Helaas voor FCV werd de score nog voor rust verdubbeld na een vrije trap van grote afstand die net boven Collin in het doel plofte.

Na rust werd er met A'quille en Yuya wat meer power in het team gebracht om nog wat meer tegenwicht tegen het fysieke en op lange passes gebaseerde spel van de tegenstander te bieden. FCV pakte in het begin van de tweede helft de draad weer goed op en zette SVC meteen onder druk. Dit leverde ook een aantal kansen op, maar het netje werd nog steeds niet gevonden. Na het midden van de tweede helft werd het spel van FCV wat minder en kwam SVC via snelle tegenstoten een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Collin. Met 2 mooie reddingen wist hij de marge op 2 te houden. Een paar minuten voor tijd werd het toch nog 0-3. Na een verkeerde uittrap van Collin belandde de bal precies in de voeten van de SVC-spits die vervolgens alleen voor Collin  beheerst kon afronden. Het was een wedstrijd die Cruiff zou samenvatten als: "Nou kijk, als je zelf niet scoort, en zij scoren wel, dan heb je verloren".

Zaterdag weer een thuiswedstrijd voor de C1. Dan mogen ze aantreden tegen DESM C1 uit Weert.