SV Roggel B1- FCV- Venlo B1 3-10 (2-7)

Vandaag stond de 3e competitiewedstrijd van onze B1 op het programma, SV Roggel B1 was de tegenstander. Eenmaal aangekomen in Roggel gingen de jongens van de B1 zich omkleden. Terwijl de jongens zich aan het omkleden waren, begon trainer Sef Houben met de wedstrijdbespreking, hier werd geconcentreed naar geluisterd. Na de wedstrijdbespreking gingen de jongens het veld op voor de warming- up, deze warming- up verliep erg strak, behalve bij keeper Youri die wat aan het struggelen was met een aantal voorzetten. Bij het afwerken heeft hij zich redelijk herpakt. De opstelling was alsvolgt:

1. Youri Vullings

2. Sjors Vergeldt

3. Loek Thijssen

4. Laurence Hendrickx

5. Stan Hendrikx

6. Luuk v/d Hoef

7. Max Steiner

8. Youri Driessen

9. Donny Theunissen

10 Jan v. Rosmalen (c)

11. Noël Scholten

Reserves:

12. Robbin Decker

13. Dylano Steegh

14. Nils v/d Grinten

Afwezig:

Jop Driessen moest meedoen met de A1.

Raymond Schattefor had een open dag in Eindhoven.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt door Roggel. Roggel begon veel scherper dan de B1 en maakte ook vroeg in de wedstrijd de 1-0 door onoplettenheid van de achterhoede en keeper. Het bleef echter niet lang 1-0, want na 5 minuten werd de stand alweer gelijk getrokken door Luuk, deze werd tot stand gebracht door een afgemeten steekpass van Jan waardoor Luuk de bal langs de keeper kon schuiven. Nu kreeg FCV de smaak te pakken en trokken ze deze sterke lijn door. Want na een kwartier kreeg Noël de bal aan de voet, ging naar z'n linker been en haalde slapjes uit, deze bal kon de keeper niet goed verwerken en de bal ging door zijn benen de goal in 1-2 dus. FCV kwam steeds beter in zijn spel, er kwamen goeie combinaties, door een van deze combinaties werd Donny in de 20e minuut de diepte in gestuurd. De verdediger was genoodzaakt een overtreding te maken op Donny om hem af te stoppen. Hiervoor kreeg de verdediger ook een gele kaart te zien. De bal lag randje 16 en perfect voor een linkspoot, dus ging Max achter de bal staan. Max probeerde de bal onder de muur het doel in te krijgen, maar een verdediger uit de muur kon de snelheid van de bal remmen, waardoor de bal bij Luuk voor de voeten kwam, Luuk kon de bal makkelijk binnen tikken waardoor hij de stand op 1-3 bracht. FCV ging vrolijk verder en Roggel kwam eingenlijk weinig aan voetballen toe. Na een half uur spelen brak Noël door op links en gaf een voorzet, deze voorzet werd niet goed verwerkt door de defensie van Roggel waardoor de bal in de voeten van Luuk belandde, zonder na te denken haalde hij met links uit en liet de bal keurig in de bovenhoek verdwijnen, hiermee tekende hij voor zij hattrick en de 1-4. Een minuut later was het weer FCV, Luuk ging 1 op 1 met de keeper en had Jan langs zich, gaf de bal breed maar veels te hard en te diep, Jan slingerde de bal voor en vond de voeten van Donny die de 1-5 binnen schoot. FCV bleef rustig voetballen, en de bal kwam bij keeper Youri V, Youri doet de laatste paar wedstrijden aan liefdadigheid voor de tegenstander, want dit was de zoveelste bal die hij inleverde bij de spits van de tegenstander, het eerste schot kon hij nog keren maar het 2e werd hem fataal, Roggel maakte 2-5. FCV was niet onder de indruk en ging door, maar door balverlies op het middenveld kwam Roggel op 20 meter van het doel en de spits haalde uit, de bal zweefde richten de rechterbovenhoek en de spits telde hem al, maar Youri Vullings stak daar een stokje voor met een spectaculaire redding. Deze hoekschop leverde een counter op, Youri D stak de bal op Donny die zette de bal voor en Luuk gleed zijn vierde goal van de middag binnen, 2-6. In de laatste minuut had Jan de bal aan de voet, en haalde vernietigend uit, de bal verdween ook netjes de bovenhoek in, 2-7.

Met 2-7 gingen beide teams de rust in. In de rust gaf trainer Sef Houben aan dat FCV niet moest verslappen en er nog 2 of 3 bij moesten maken. In de rust kwamen ook de wissels erin. Robbin verving Max, Dylano verving Noël en Nils verving Stan.

Met frisse moed startte FCV de tweede helft. Alleen was het Roggel die feller en scherper uit de startblokken kwamen, een steekpass kwam bij de nr. 14 van Roggel die de bal beheerst onder doelman Youri schoof, 3-7. Maar FCV verslapte niet. Na goed druk zetten van Donny kreeg hij de bal en schoot hij (met wat mazzel) de bal achter de doelman van Roggel, 3-8. Roggel kwam nog twee keer gevaarlijk voor het doel van Youri, een keer was het weer zo'n liefdadigheids actie, maar de bal werd deze keer van de lijn gehaald door de naamgenoot Youri Driessen. De tweede keer kwam Youri Vullings overtuigend uit en pakte de bal buiten de 16 meter met een sliding. Laurence viel geblesseerd uit door het verkeerd terecht komen na het koppen van een bal. Stan verving hem en Noël kwam er in voor Donny. Noël viel heel sterk in, brak door op rechts en haalde vernietigend uit met z'n linker hiermee tekende hij voor zijn tweede en de 3-9. Roggel kreeg in de 70e minuut nog een gele kaart, Robbin lag op snelheid gaf de bal af en kreeg een schop. Na geklungel achterin bij Roggel kreeg Jan de bal, gaf de bal op Noël, die rustig binnen kon tikken waarmee hij zijn hattrick maakte. Dit was de laatste aanval van de wedstrijd waardoor de wedstrijd eindigde met een 3-10 uitslag.

In het lokaal werd er een klein feestje gebouwd met muziek omdat FCV B1 naar de 2e plaats is gestegen met 2 punten achter op VCH B1.

Groet,

Youri Vullings!