Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

SC Irene B3- FCV- Venlo B1 0-9 (0-5)

 

Vandaag stond de 4e competitiewedstrijd van FCV B1 op het programma, tegen Irene B3. Deze wedstrijd stond eigenlijk pas 5 december op het programma maar omdat FCV 2 weken vrij was werd deze wedstrijd naar voren geschoven.

 

Trainer Sef Houben begon zijn wedstrijdbespreking met een belangrijke mededeling, dat als de jongens deze wedstrijd zouden winnen zeker voor een week bovenaan zouden staan. Dat was de motivatie voor de jongens om deze wedstrijd te winnen. Irene staat onderaan, dus de jongens dachten dat dat wel even ging gebeuren. Ook werd de jongens meegegeven om meteen bij de aftrap de lange bal te geven op een van de buitenspelers om de tegenstander te verrassen. Na de wedstrijdbespreking gingen de jongens naar buiten voor de warming- up.

De warming- up verliep goed, niet beter dan de vorige wedstrijd maar wel goed. Ook bij keeper Youri Vullings ging het dit keer goed. Bij het afwerken zat hij er een paar keer naast maar had ook fraaie reddingen en ging met een goed gevoel terug de kleedkamer in. Hier werd de opstelling bekend gemaakt. De volgende namen startte in de basis:

 

1. Youri Vullings

2. Sjors Vergeldt

3. Laurence Hendrickx

4. Youri Driessen

5. Raymond Schattefor

6. Stan Hendrikx

7. Dylano Steegh

8. Jop Driessen

9. Noël Scholten

10. Jan van Rosmalen (c)

11. Donny Theunissen

 

Reserves:

12. Robbin Decker

13. Max Steiner

14. Loek Thijssen

 

Afwezig; 

Luuk van de Hoef omdat hij met de A1 moest meedoen. 

 

De eerste helft begon zoals trainer Sef had gezegd. De bal werd teruggelegd op Jan de meteen de lange bal richting Dylano gaf. Dit pakte alleen niet goed uit. De tegenstander startte namelijk een tegenaanval. De buitenspeler van Irene gaf de bal voor maar keeper Youri kon de bal zo uit de lucht pakken. FCV was niet wakker en Irene zat er feller bovenop. FCV kwam daarom ook niet aan voetballen toe. Het eerste gevaar kwam ook echter van Irene, de linksbuiten sneed naar binnen en haalde uit, Youri V kon dat schot keren en Youri D kon opruimen. Alleen het gevaar was niet weg. De midmid van Irene gaf een steekbal tussenn de twee centrale verdedigers van FCV door, Youri V kwam uit maar de spits was eerder bij de bal, de spits kon de bal alleen niet goed meenemen omdat Youri V een sliding inzette, hij kreeg de bal buiten de 16-meter op zijn arm, alleen was de scheids zo aardig om hem te sparen, want als hij consequent was geweest had hij Youri V eraf moeten sturen. Na dit akkefietje met Youri V ging FCV dan toch een beetje voetballen. In de 20e minuut ging Jop er vandoor aan de rechterkant, zocht de achterlijn op en vond Noël die de bal het doel in kon schuiven. 0-1. Deze goal was een bevrijding, want nu ging FCV eindelijk voetballen. Na wat goeie combinaties kwam de bal bij Dylano die teruglegde op Raymond die uithaalde en die bal verdween achter de doelman, de doelman werd na dit doelpunt meteen gewisseld. 0-2 dus, FCV had de smaak te pakken en ze gingen vrolijk door. Zo sleepte Dylano uit een dieptepass nog een corner. Deze corner kwam van de voet van de aanvoerder Jan, de bal belandde bij Donny a.k.a Zlatan Ibrahimovic, want Donny hakte de bal achterwaarts het doel in. 0-3.  Na de 0-3 bleef FCV het betere van het spel houden maar tot score kwamen ze niet echt meer totdat Jan de achterlijn opzocht en de bal teruglegde op Noël die zijn 2e goal van de middag binnenschoof. 0-4. Vlak voor rust scoorde FCV nog een keer. Jan mocht aanleggen voor een vrije trap, de bal ging over het muurtje en leek in de keepers zijn handen te belanden maar de bal ging door de handen heen. 0-5 dit was tevens de ruststand. 

 

In de rust werd er ook 3 keer gewisseld. Loek kwam erin voor Laurence. Max kwam erin voor Jan die de aanvoerdersband af moest staan aan Youri V, en Robbin kwam erin voor Sors waardoor Jop een linie terug moest zakken. Trainer Sef gaf de jongens mee dat ze snel na rust de 0-6 en verder moesten scoren want dan was de wedstrijd volledig gespeeld. 

 

De tweede helft begon precies zoals trainer Sef had gezegd, want 3 minuten na rust gaf Stan een dieptepass op Dylano die zo op het doel afliep en de 0-6 binnenschoot. Na de 0-6 geloofde Irene het wel en hadden ze er eigenlijk geen zin meer in FCV wel, ze bleven goed voetballen. Uit dit goede voetbal ontstond een goede aanval die Donny voor het intikken had, maar de bal ging hoog over. FCV gaf de moed niet op en ging door met goede aavallen opzetten want nog geen 2 minuten later was het Dylano met een goede voorzet, maar Donny slaagde er weer niet in om de bal in het doel te krijgen. Bij Irene ging het steeds slechter en slechter. Donny zette gretig druk op de linksback die de bal verspeelde en de bal zonder te twijfelen over de doelman heen schoot. 0-7. Zo'n soortgelijke goal was de 0-8 ook drukzetten maar dit keer op de rechtsback en Dylano die uit de draai de bal over de doelman heen schoot. Na de 0-8 werd er nog drie keer gewisseld, Dylano eruit voor Sjors die rechtsbuiten ging spelen. Jan erin voor Noël en Laurence erin voor Youri D. De resterende 15 minuten werd er weinig meer gevoetbald, FCV wou te gretig op jacht naar de dubbele cijfers waardoor er teveel mensen met de bal gingen lopen. Toch werd er nog een keer gescoord. Jan kreeg de bal aan de voet, en als Jan iets goed kan is dat schieten. Dit bewees hij nogmaals want het schot verdween perfect in de onderhoek. Irene werd nog een keer gevaarlijk. Keeper Youri stond wat ver voor z'n doel en de aanvaller van Irene probeerde hem van afstand te verslaan, Youri V moest even gestrekt maar had hem uiteindelijk toch klemvast. Meteen nadat Youri V had uitgetrapt floot de scheids af. 

 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Baarlo B1 op het programma. Hopelijk kunnen de jongens de eerste plaats dan nog een weekje langer vasthouden. 

 

Groet,

Youri Vullings

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR