De Ster C1 - FCV-Venlo C1  0-0  (0-0)

Na de nipt en onterecht verloren bekerwedstrijd tegen Venlosche Boys O14 stond vandaag de uitwedstrijd tegen De Ster op het programma in Stein. Het weer was prachtig mooi en de jongens hadden er zin in. Koen z'n auto overigens niet, waardoor hij moest wachten op de auto van zijn vader. Net voor de wedstrijd kwam Koen toch nog in Stein aan. Gino deed dus alleen de wedstrijdbespreking en zijn toverwoord de laatste weken is ' belonen'. De C1 voetbalt gewoon goed, maar gaat de laatste weken zonder punten het veld af. Uiteindelijk moet je er toch eentje meer inschieten dan je tegenstander.

Op een mooi hoofdveld, omringd door hoge bomen, trapten we om 13.15 uur af. Jeremy mocht vanwege het deukje in zijn duim nog niet keepen, maar gelukkig was Collin Houwen van de C2 weer in de gelegenheid om in de goal te staan.  De eerste helft voetbalde FCV heel aardig en was ook de bovenliggende partij. De Ster probeerde het met name via lange trappen naar voren op de snelle rechterspits. Ja, snel, maar niet sneller dan zijn directe tegenstander A'quille, waardoor dat weing gevaar opleverde. Voor het doel van De Ster werden ook weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. De beste kans was voor Gielke die na een lange rush naar voren van de weer speelklare D' Angelo, door hem op maat werd bediend. Zijn schot met links miste de kracht om de goede keeper van De Ster te verschalken. Toch leek FCV  met een voorsprong te gaan rusten. Gielke won een duel rechts in het strafschopgebied en zijn voorzet werd door Jip in het doel geschoten. Helaas zag de goed leidende scheidsrechter een overtreding van Gielke in het duel.

In de tweede helft werden Bas en Collin ingebracht en werd er nog steviger op de aanval gespeeld. Het werd wat slordiger aan de kant van FCV, waardoor de aanvallen vaak bij de 16-meter lijn in schoonheid stierven. Ook de vrije trappen en corners kwamen niet meer tussen de palen of op het hoofd van een jongen met een groen shirt. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon met 0-0 en krijgen we zaterdag weer een nieuwe kans thuis tegen Merefeldia om onszelf te 'belonen'. Het hoogtepunt kwam vanmiddag niet van het veld, maar van de tribune. Onder luide, enthousiaste aanmoedigingen en met soms onbegrijpelijke commentaren schreeuwde een Stersupporter 'zijn jongens' naar het zwaar bevochten gelijke spel.