FCV-Venlo C1 - Merefeldia C1  4-3  (1-1)

In de laatste wedstrijden kon FCV C1 moeilijk het net vinden. Gezien het goede spel van de jongens was iedereen ervan overtuigd dat er snel een zaterdag zou komen, waarop dit weer goed zou komen. Vandaag kwam Merefeldia uit Nederweert op bezoek op sportpark Arenborg en ondanks de lage plaats op de ranglijst (11-de) kon je aan de uitslagen zien dat dit alles behalve een gemakkelijke tegenstander is. FCV C1 bivakkeert al enkele weken op de 5-de plaats, maar heeft wel punten nodig om deze plek te behouden en de top 4 niet uit het oog te verliezen.

Jeremy was weer fit verklaard en kon het doel van FCV weer verdedigen. Om 13.30 uur werd er afgetrapt en zoals gebruikelijk werd er vooruit gedacht en had FCV een veldoverwicht. De eerste kansen waren echter voor Merefeldia. Die braken een aantal keren gevaarlijk uit via hun beste speler, de nummer 11. Jeremy wist een keer goed te redden op rechts in de korte hoek, maar had ook een keer het nakijken. Gelukkig belandde de inzet van Merefeldia op de paal. Aan de andere kant kwam Bas als eerste in kansrijke positie. Hij werd van rechts op maat bediend door Collin en zijn schot werd eerst  gekeerd en in 2-de instantie gepakt door de keeper.  Daarna was het de beurt aan A'quille om op links naar voren te stomen. Zijn voorzet kwam terecht bij Gielke die zich geen moment bedacht en vanaf een meter of 12 met een volley de bal in de linkerbovenhoek knalde. Een prachtdoelpunt. Merefeldia wist nog voor rust de stand gelijk te trekken na balverlies op het middenveld. Via een snelle counter gaf de spits Jeremy het nakijken;  ruststand 1-1.

Na rust kwam D'Angelo in de ploeg om het middenveld te versterken. Er werd met Tous als laatste man van achteruit vaak goed opgebouwd en steeds vaker werden de aanvallers bereikt. Als eerste kreeg Gielke na een aanval op rechts de bal in kansrijke positie. Daar wist hij vandaag wel raad mee en zette FCV op een 2-1 voorsprong. Of toch niet? Nee, er werd gevlagd en ook gefloten voor buitenspel. Helaas geen beelden om het terug te zien, maar volgens onze meest trouwe volgers langs de kant werd hier een zuiver doelpunt afgekeurd. Gelukkig was het even later wel raak. Via een corner van links was de luchtmacht van FCV weer mee naar voren en de 3 koppers (Gielke-D'Angelo en Quin) stonden klaar om te scoren. Via Quin belandde de bal op de binnenkant van de paal, waarna Gielke het laatste tikje kon geven; alsnog 2-1. Speciaal voor de neutrale toeschouwer hield FCV de spanning erin door na een verkeerde uittrap Merefeldia de kans te geven om weer op gelijke hoogte te komen; 2-2.  Even een noot van de verslaggever: Jongens, er zijn geen neutrale toeschouwers bij jeugdwedstrijden en ook nog geen TV-uitzendingen van jullie topprestaties. De spanning erin houden, is dus niet nodig :-)

Dat vond Yuya ook en na een lange rush op rechts leek zijn voorzet net iets te scherp. Gelukkig was D'Angelo toch nog net iets eerder bij de bal dan de keeper en in 2-de instantie kon hij de bal binnen tikken en stond FCV weer op voorsprong. Merefeldia gaf nog niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het leek ook weer gelijk te worden, maar na een goede aanval belandde de bal boven Jeremy op de lat. Deze dadendrang gaf meer ruimte op het middenveld voor FCV en D'Angelo ging na een gesmoorde aanval van Merefeldia vanaf eigen helft met  de bal op avontuur. Uiteindelijk belandde hij vrij voor de keeper in het strafschopgebied en had ook nog het inzicht om de bal op Gielke af te geven die vrij voor doel de bal binnen kon schuiven.; 4-2. In de laatste minuut wist Merefeldia nog met een boogballetje Jeremy te verrassen, waardoor de eindstand werd bepaald op 4-3.

Al een aantal weken vragen Gino en Koen aan de jongens om zichzelf te 'belonen voor goed spel'. Vandaag was het dan weer eens zo ver. Volgende week de uitwedstrijd tegen FC Geleen Zuid C1.