FC Geleen Zuid C1 - FCV-Venlo C1  3-1  (2-0)

Na de ellendige gebeurtenissen in Parijs draait de wereld op deze zaterdag gewoon door en dat is maar goed ook. Het ontneemt me wel de inspiratie voor een uitgebreid wedstrijdverslag. Voor de C1 stond de uitwedstrijd tegen FC Geleen Zuid op het programma. Een tegenstander die op plek 7 staat, terwijl FCV nog steeds de 5-de stek in handen heeft.

De jongens begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Gino en Koen hadden gevraagd om vroeg druk te zetten en dit resulteerde de eerste 10 minuten in een veldoverwicht en een paar goede kansen die voornamelijk uit vrije trappen en corners kwamen. Collin was dichtbij de 1-0 toen hij uit een corner met zijn bovenbeen de bal net over het doel tilde. Even later was het D'Angelo die wederom uit een hoekschop de bal hard op doel kopte. De uitstekende keeper van Geleen Zuid wist met zijn vingertoppen de bal over de lat te tikken. Na dit furieus begin ging het steeds minder bij FCV. Duels werden vaak verloren en Geleen kwam steeds beter in haar spel. Na een minuut of 20 kon vanaf de rechterkant 1 van de spiten vrij uithalen en zijn schot ging kansloos voor Jeremy in de linkerbovenhoek. Even later werd het zelfs 2-0 toen een aanvaller op de linkerkant kon doorbreken en vrij voor Jeremy de de bal met een boogje in het doel liet ploffen. In de rust plofte er ook iets in de kleedkamer van FCV: trainer Gino. Na zijn donderspeech begon FCV met meer strijdlust aan de tweede helft. Dit leverde in het eerste kwartier nog geen uitgespeelde kansen op. De laatste 20 minuten werd  er daarom 1 op 1 achterin gespeeld en werd Quin naar voren gestuurd als extra spits. Na een uitgooi op links kwam de bal bij Gielke die net als vorige week de bal via een volley schitterend in de kruising schoot. Alleen deze keer in de rechterbovenhoek. Via een counter werd de marge toch weer 2 na een schot dat door Jeremy verkeerd werd ingeschat; 3-1. Het leek toch nog spannend te worden na een overtreding op Quin in het strafschopgebied. Het buitenskansje werd echter niet benut door Gielke. Er waren nog een paar goede kansen voor Glenn en D'Angelo uit cormers, maar de anschlusstreffer kwam er niet meer.

Even 2 weken geen wedstrijd en dan op 28 november de thuiswedstrijd tegen koploper Susteren.