FCV-Venlo B1- ST Sparta'18/Kronenberg B2 8-1 (4-0)

Vandaag stond alweer de 6e competitiewedstrijd op het programma, ST Sparta'18/ Kronenberg B2 was de tegenstander. Dit was de wedstrijd met veruit de chaotische voorbereiding van allen. Vooraf zou de B1 een teamfoto maken maar i.v.m een voorval met de verwarmingsketel bij de trainer kon dit pas plaatsvinden na de warming-up, ook was er geen lokaal vrij waardoor de B1 zich om moest kleden in het ballenhok. Al met al geen prettige voorbereiding. De warming-up verliep na wat grote improvisatie toch goed. De voorbereiding had veel weg van ''De Grote Improvisatie Show''. Na de warming-up dus snel een foto gemaakt en de wedstrijdbespreking gehouden. Tijdens de wedstrijdbespreking werd verteld wat er de vorige 3 wedstrijden ook werd verteld. Trainer Sef Houben stuurde de volgende 11 namen het veld in:

1. Youri Vullings (c)

2. Jop Driessen

3. Loek Thijssen

4. Laurence Hendrickx

5. Raymond Schattefor

6. Stan Hendrikx

7. Dylano Steegh

8. Robbin Decker

9. Noël Scholten

10 Max Steiner

11. Luuk v/d Hoef

Reserves:

12. Jan v. Rosmalen

13. Donny Theunissen

14. Sjors Vergeldt

Afwezig:

Youri Driessen; A1

De wedstrijd begon vanzelfsprekend met de lange bal naar voren. Dit keer niet door Jan maar door Max. De bal kwam aan bij Dylano die meteen de eerste kans van de wedstrijd had. Maar helaas ging deze er niet in. In de 6e minuut was het wel raak voor Dylano. Hij ontving de bal van Noël en schoot hem met een bekeken schot in de lange hoek. FCV bleef rustig voetballen en dit zorgde voor gevaar. Max gaf een diepe pass op Noël die net niet bij de bal kon, mede doordat er een verdediger van Sparta een tackle inzette waardoor Noël naar de grond ging. De scheids blies op zijn fluit en wees naar de stip. Strafschop! Max ging achter de bal staan en schot onberispelijk de 2-0 tegen de touwen. Sparta kreeg het spel in handen, ze gaven steeds meer druk vooruit. Hieruit kwam een ongevaarlijk schot. De grootste kans voor Sparta in de 1e helft kwam niet van een eigen speler. Die kwam van Laurence hij probeerde de bal weg te werken maar raakte hem niet goed waardoor de bal richting het eigen doel ging Keeper Youri was alert en hij kon de bal over de achterlijn tikken. De wedstrijd werd steeds minder spannend, er was weinig te beleven, tot de 30e minuut. Max leek de bal te verliezen maar via een kluts kwam de bal bij Luuk, die 1op1 met de keeper ging en niet faalde. 3-0. Nu kreeg FCV weer het betere van het spel, via een mooie aanval kwam de bal bij Luuk, die de achterlijn opzocht en de bal voortrok naar Max, Max schoot deze voorzet binnen en tekende voor zijn 2e en de 4-0. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

In  de rust werd er gezegd dat de score op moest lopen tot boven te 10, want de tegenstand was niet erg goed. Dit moest gebeuren met 3 wissels. Donny kwam erin voor Loek waardoor Luuk twee linies zakte. Jan kwam erin voor Dylano en Sjors kwam erin voor Jop.

De tweede helft begon zoals die eindigde, FCV was beter, en bleef rustig voetballen. Dit rustige nam Stan iets te serieus en leverde de bal in, door een erg slechte omschakeling kwam Sparta voor het doel, de bal werd breed gelegd en de bal verdween achter Youri. 4-1. Deze tegentreffer was zeker niet nodig. FCV was echter niet onder de indruk. Jan kreeg de bal en vuurde een van zijn kenmerkende bommen af, deze werd nog gekeerd door de doelman maar de rebound van Noël ging er wel in. 5-1. FCV begon wat te verslappen en de sfeer op het veld werd grimmig. Sparta had veel balbezit maar kon er eigenlijk niet veel mee doen. In de 67e minuut was het dan toch weer FCV met een mogelijkheid, de bal werd diep gespeeld op Dylano die op de keeper ging, ook hier werd het eerste schot gepareerd maar het tweede verdween in het netje. 6-1. Nu begon FCV toch weer wakker te worden en roken ze misschien wel dat er met dubbele cijfers gewonnen kon worden. Weer werd Dylano diep gestuurd, toen hij zijn verdediger passeerde werd hij vastgehouden, maar Dylano is een snelle wendbare speler, dus hij kwam los van zijn verdediger en ging de 16 meter in, hier werd Dylano onderuit gehaald, en de scheids gaf weer een strafschop. Dit keer ging Jan achter de bal staan. Ook hij schoot de bal onberispelijk binnen. 7-1. Deze was zo hard dat Piet het net even moet controleren op gaten. De resterende minuten werd er weinig meer gevoetbald, de sfeer was erg grimmig en spelers raakte geïrriteerd. Toch wist FCV nog een doelpunt te maken. Dit gebeurde door Jan, zijn corner werd weggekopt maar terug bij Jan in de voeten, Zijn voorzet werd geblokt maar weer kreeg hij de bal terug. Toen besloot hij maar een uit te halen en met een mooi schot in de lange hoek was het 8-1. Een goed voorbeeld van 3 keer is scheepsrecht. Niet veel later floot de scheids af.

In het kleedlokaal werd bekend dat VCH 2 punten had laten liggen bij Roggel. Dit was zeer welkom nieuws en de spelers waren ook erg blij. Volgende week staat de beruchte derby tegen VVV'03 op het programma.

Groet,

Youri Vullings