FCV C1 - MBC' 13 C1  2-2  (0-0)

Vorige week speelden de jongens van de C1 zeer verdienstelijk gelijk tegen koploper Susteren. Dat gaf goede moed om vandaag thuis tegen MBC’13 weer eens voor de volle winst te gaan. In de uitwedstrijd werd er tegen deze tegenstander nog gelijk gespeeld in Maasbracht. In de wedstrijdbespreking was er veel vertrouwen bij trainers Gino en Koen dat de goede lijn van vorige week vandaag kon worden voortgezet. Helaas moesten we D’Angelo missen met een kuitblessure, maar de overige 13 spelers waren fit genoeg om te spelen. Giovanni van de C2 was bereid om zijn spullen te halen en als 14-de man de C1 te versterken.

Er stond een stevige wind vandaag en in de eerste helft moesten de jongens van de C1 daar tegenin voetballen. Dat weerhield hen er niet van om MBC hun wil op te leggen. Gedurende de eerste helft was FCV de bovenliggende partij. De aanvalsgolven werden met name onderbroken, omdat de scheidsrechter van dienst maar liefst 20 keer floot voor verkeerd ingooien aan beide kanten. Het was voor iedereen lang onduidelijk aan welke professionele criteria de voetballers moesten voldoen om de goedkeuring voor een goede ingooi te krijgen. Ik heb het even opgezocht: ’de speler die de inworp neemt, zal met beide voeten op de grond moeten blijven staan en vervolgens moet de bal vanuit de nek, met twee handen aan de bal, gegooid worden.’ Het probleem was dat de scheidsrechter vond dat de spelers met 2 ‘platte’ voeten op de grond moesten staan, terwijl het toch echt is toegestaan om op de tenen te staan tijdens het ingooien. Voor dat laatste werd vaak afgefloten. In de eerste helft dwong FCV met goed opbouwend voetbal een handvol goede kansen af. Glenn en Gielke kregen van dichtbij de eerste kansen om FCV op voorsprong te zetten. Ook Yuya was dichtbij een doelpunt toen hij na een rush vanaf eigen helft zichzelf knap vrijspeelde voor de keeper van MBC. Op het laatst ontbrak met rechts net de finesse om deze geweldige actie te belonen met een doelpunt. De grootste kans was voor Bas. Van dichtbij poeierde hij de bal op doel en met een reflex wist de keeper de bal tot ieders verrassing tegen te houden.

In de tweede helft had FCV letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. Meteen na rust draaide Bas een corner van rechts zowat in het doel. Een klein tikje met het hoofd van Gielke was genoeg om de dik verdiende 1-0 op het scorebord te zetten. Even later werd het via haast identieke wijze 2-0. Alleen nu kopte Gielke de door Bas genomen hoekschop vanaf een meter of 5 hard in het doel. Er leek geen vuiltje aan de lucht. FCV bleef de bovenliggende partij en MBC werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Jeremy. Na een counter van MBC wist Jeremy knap te redden en hield met 1 hand de bal klem tegen de grond in zijn eigen doelgebied. De kleine spits van MBC was door gelopen en schoot de bal uit zijn hand in het doel. Tot ieders’ verbazing werd dit doelpunt goed gekeurd; 2-1. Met nog 8 minuten te spelen werd het toch nog spannend. Tussendoor werd FCV ook nog een penalty onthouden toen A’quille onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. En toen wisten we het, de wet van Murphy was vandaag van toepassing: alles wat mis kan gaan, gaat ook mis. Vlak voor tijd floot de scheidsrechter een overtreding toen de spits van MBC in een duel met Quin zich liet vallen iets buiten het strafschopgebied. De afgeslagen vrije trap kwam uiteindelijk voor de voeten van een vrijstaande speler van MBC die van dichtbij voor de gelijkmaker kon zorgen. Een enorme domper voor de jongens van FCV die na een goede wedstrijd met slechts 1 punt werden beloond. Na de wedstrijd raakten de gemoederen even verhit bij spelers en leiding, maar gelukkig wist iedereen zich snel weer te beheersen.

Volgende week is er gelukkig gewoon weer een nieuwe wedstrijd, dan speelt de C1 thuis tegen DESM C1.