DESM C1 - FCV Venlo C1  1-2  (0-1)

Na de onnodige nederlaag tegen Ospel stond vandaag de derde competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. De tegenstander is DESM, een ploeg waar we thuis met 2-1 van wisten te winnen.

De opstelling is als volgt: 1 Jeremy, 2 Yuya, 3 D'Angelo, 4 Quin, 5 Menno, 6 Jasper, 7 Jip, 8 Tous, 9 Glenn, 10 Collin, 11 Bas. Reserves: 12 Juul, 14 Gielke, 15 Aquille.

Dan de wedstrijd; vanaf het eerste moment van de wedstrijd was al meteen duidelijk dat FCV sterker was. Na vele kansen wist Menno door te breken en voor te zetten op Bas, die hem feilloos in de verre hoek wist te schieten. Na veel balbezit gehad te hebben, kwam de bal voor de voeten van Jip. Met een pass over de grond, kwam de bal bij Bas. Die hem net niet in het doel kreeg. Met de minuut werd FCV sterker en sterker en dat leidde tot een corner. Deze werd slim genomen door Bas en Collin. Niemand had in de gaten dat de bal al rolde, hierdoor kan Collin hard op doel schieten. Helaas ging deze inzet voorlangs.

In het kleedlokaal werd de jongens verteld dat er goed voetbal vertoond werd, de organisatie stond goed en er zijn vele kansen gecreëerd. Maar dan is er daar het mooie woord; belonen. De kansen die we kregen moesten afgemaakt worden.

De tweede helft; wat de trainers in het kleedlokaal zeiden, bleek toch niet zo goed aangekomen te zijn bij de jongens. Maar dan, Tous krijgt aan de rechterkant de bal voor zijn voeten. Hij mag lang doorlopen en weet uiteindelijk de 0-2 binnen te schieten. Daarna begint het te rommelen bij FCV. Dit leidde tot een vrije trap voor DESM dicht bij het doel. Deze werd hard op de lat geschoten. Op de lat, ja. Dat betekent dat de bal ook terugkomt. Hier werd niet snel genoeg op gereageerd door FCV, maar wel snel genoeg door DESM. De bal werd voor leeg doel ingekopt, 1-2 . Na een rommelig laatste kwartier werd de winst toch binnen gehaald. We hebben het weer veel te spannend gemaakt!

Jip Duckers