FCV-Venlo C1 - De Ster C1  1-2  (1-1)

Na de uitstekende wedstrijd vorige week in Weert kwam vandaag De Ster uit Stein op bezoek op Sportpark Arenborg. In de uitwedstrijd werd in Stein een 0-0 gelijkspel behaald, waarbij FCV overigens de betere ploeg was.

Na een stevige en duidelijke wedstrijdbespreking van trainer Gino werd om 13.30 uur afgetrapt. Na 1,5 minuut kwam De Ster al op voorsprong. Een corner van links werd weg geslagen door Jeremy en kwam voor de voeten van een aanvaller van De Ster, die van dichtbij de bal hoog in het doel schoot; 0-1. Na deze domper was FCV nog een kwartier de kluts kwijt en werd er niet goed gevoetbald. Gelukkig vond FCV  de kluts weer terug en werd De Ster gedwongen tot alleen verdedigen. De ene na de andere aanval werd afgevuurd op de Steinse defensie, maar zonder resultaat. En als er al een bal tussen de palen belandde, hield de goede keeper van De Ster deze tegen. Toch werd nog voor rust de stand gelijk getrokken. Na weer een voorzet voor de goal van De Ster werd er door een verdediger hands gemaakt en ging de bal op de stip. Voor de wedstrijd had Gino Quin aangewezen als penaltynemer en die scoorde vanaf 11 meter beheerst in de linkerhoek. Gelukkig schoot Quin de penalty zuiver genoeg in, want ook hier zat de keeper nog met de vingertoppen aan de bal.

Met Jasper en Glenn in de ploeg voor Juul en Jip werd er begonnen aan de tweede helft. Gezien het grote veldoverwicht in het eerste bedrijf was iedereen optimistisch gestemd. Ook na rust was FCV de betere ploeg en werd er bijna continu op de helft van De Ster gevoetbald. Dit resulteerde vooral in heel veel corners die helaas weinig gevaar konden stichten. De linkerspits van De Ster zorgde wel een paar keer voor gevaar voor het doel van Jeremy. De eerste 2 keer liep dit goed af, totdat de laatste minuut aanbrak. Na een snelle counter brak de linkerspits door de FCV-verdediging en rondde alleen voor Jeremy beheerst af; 1-2 eindstand.

Op zondag konden een aantal spelers tijdens de Venloop revanche nemen op de 5 km. Er werd prima gelopen met  als uitblinker Bas die na 20 miniuten al binnen was op de 5 km! Voorlopig voelen we ons qua voetbal beter thuis in uitwedstrijden, waar de jongens vaak op kuntsgras hun kunsten mogen vertonen. Volgende week mogen we op bezoek bij SVC 2000 in Roermond voor een inhaalwedstrijd.