Merefeldia C1 - FCV-Venlo C1  1-2  (1-0)

Vorige week liep de C1 tegen een vervelende nederlaag aan in Roermond tegen SVC 2000. De C1 verloor met maar liefst 4-1. Hoogtepunt was de rush van D'Angelo in de tweede helft die voor het enige Vense doelpunt zorgde. Afgelopen zaterdag wederom een uitwedstrijd, nu in Nederweert tegen Merefeldia. Iedereen was gemotiveerd om de zure nasmaak van vorige week met een mooie pot voetbal weg te spoelen. Ondanks de voorspelde 20 graden was het toch fris in Nederweert op deze zaterdagmiddag. Vorige week hadden we als scheidsrechter een enthousiaste jongeling die nauwelijks ouder was dan de spelers zelf, deze week had de KNVB gekozen voor een senior die makkelijk de opa kon zijn van de jongens. Fantastisch dat zowel jong en oud namens de KNVB bereid zijn om de wedstrijden te fluiten.

Dan de wedstrijd zelf. Iets na 13.30 uur werd er afgetrapt op een veld dat zelfs voor Vense begrippen als boerenkoolveld door kon gaan. Keihard met regelmatig een gat of juist een plaatselijke verhoging. In de eerste helft had de C1, zoals bijna iedere week, een veldoverwicht. Er werd vaak gekozen voor de lange bal, waardoor er weinig uitgespeelde kansen werden gecreëerd. De mooiste aanval van FCV werd ingeleid door Aquil die na een lange rush aan de linkerkant met een perfecte voorzet Bas wist te bereiken die de bal met zijn verwoestende linker binnen schoot. Doelpunt werd helaas afgekeurd, omdat de grensrechter vlagde voor een achterbal. Merefeldia loerde met lange ballen op de counter en uit 1 van deze spaarzame aanvallen kwam de spits van Merefeldia vrij voor Jeremy die goed uit zijn doel kwam en de inzet kon pareren. Even later drong Merefeldia weer aan en onder druk speelde Aquil de bal net tekort terug op Jeremy. De bal werd opgepikt door de spits en met een overtreding hield Jeremy hem van soren af. De bal ging terecht op de stip en de penalty werd onhoudbaar binnen geschoten. Jeremy kreeg gelukkig alleen een gele kaart, ook omdat D'Angelo nog in de buurt stond.

Na rust ging FCV beter combineren en werd het veldoverwicht nog groter. Na een minuut of 8 in de tweede helft wist Bas via een snelle ingooi op links Collin te bereiken. Die kreeg vrij baan en kon door de afwachtende defensie van Merefeldia dribbelen. Zijn schot verraste ook de keeper in de linkerhoek; 1-1. Net als voor rust stichtte Aquil als opkomende linksback voor gevaar. Jip wist met een dieptepass Aquil te bereiken die afstormende op het doel met een stevige tackle door de laatste man werd neer gehaald. De laatste man mocht niet klagen met slechts een gele kaart en hij werd dan ook meteen door de coach van Merefeldia gewisseld. Bij Aquil zag het ernstig uit en ook hij werd gewisseld voor Tous. Gelukkig viel de blessure mee en was de lach bij Aquil weer helemaal terug na afloop van de wedstrijd. Na een aantal gemiste kansen mocht FCV een kwartier voor tijd een corner nemen van de rechterkant. Bas krulde de bal gevaarlijk voor en via Quin belandde de bal op de paal. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Collin terecht die via de onderkant van de lat de verdiende 1-2 in het doel knalde. Vervolgens kreeg FCV nog een paar grote kansen. Yuya kwam vlak voor het doel met zijn linkerbeen niet tot een schot en Jip vergat door te lopen op een schot van Gielke waar de keeper veel moeite mee had. Het bleef dus bij 1-2 na het laatste fluitsignaal.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de nummer 3: FC Geleen Zuid C1. De jongens van de C1 staan op plek 5 met 28 punten uit 18 wedstrijden.