FCV-Venlo C1 - FC Geleen Zuid C1  3-1  (3-0)

Vandaag kwam FC Geleen Zuid op bezoek op sportpark Arenborg. Een tegenstander waar voor de winsterstop nog met 3-1 van werd verloren. Gino besteedde veel tijd aan de wedsttrijdbespreking en gaf de jongens mee om van begin af aan druk te zetten om zo het spel van Geleen  vroeg te ontregelen. Deze opdracht werd ter harte genomen door de jongens.

Na de uitstekende tweede helft vorige week tegen Merefeldia volgde er een sublieme eerste 35 minuten vandaag tegen FC Geleen Zuid. Vanaf het eerste fluitsignaal was het groene gevaar overal te vinden op het veld. Al vroeg werd de opbouw door onze spitsen ontregeld, waardoor Geleen vaak voor de lange bal moest kiezen. En als het dan gevaarlijk dreigde te worden, stond de verdediging van FCV als een huis. Toch viel het eerste doelpunt uit een counter. Na een corner van Geleen wist Menno met een uitstekende pass op links Bas te bereiken en die schoot met een mooie boog de bal over de lange keeper van Geleen  in de rechterhoek; 1-0. Na deze verdiende voorsprong ging FCV door met druk zetten. Op rechts wist Jip de opbouw van Geleen te verstoren en ontfutselde de bal van zijn directe tegenstander. Hij passte direct de bal naar Bas die op zijn beurt Gielke voor het doel wist te vinden. Met deze buitenkans wist Gielke wel raad en hij schoot de bal laag in de linkerhoek; 0-2. Met deze stand leken we ook te gaan rusten, maar het mooiste van de eerste helft moest nog komen. Vanaf rechts gaf Jasper de bal voor op Collin die de bal controleerde met zijn bovenbeen. Instinctief schoot Collin de opspringende bal met een halve omhaal in het Geleense doel; 3-0. Mooier kon deze beste eerste helft van het seizoen voor de C1 niet eindigen.

In de rust was Gino vol lof over het vertoonde spel. Het voetbal was fantastisch, maar had ook veel kracht gekost. Nog 35 minuten volhouden voor de jongens. Meteen aan het begin van de tweede helft werd FCV verrast doordat Geleen met een extra aanvaller speelde. Dit leidde al na 3 minuten tot een tegendoelpunt. Na een aanval op rechts werd vanaf een meter of 10 de bal in de linkerhoek achter Jeremy geschoten. Dit gaf Geleen nieuwe moed en FCV kwam steeds meer onder druk te staan, ook omdat Bas door de gewijzigde tactiek van de tegenstander meer vanaf het middenveld moest gaan voetballen. Via corners en voorzetten werd het ook regelmatig gevaarlijk voor het doel van Jeremy, maar gelukkig hield hij zijn doel schoon. De extra ruimte leidde ook tot kansen voor FCV. De beste was nog voor Gielke, maar het bleef bij 3-1 aan het einde van de wedstrijd.

Een prima overwinning voor de jongens van de C1 die dankzij deze driepunter stijgen naar plek 4 met nog 2 punten achterstand op FC Geleen Zuid. Volgende week een vroege pot om 11 uur in Susteren tegen de nummer 2 van de ranglijst.