FCV-Venlo JO15-1  -   RKOSV Achates JO15-1    3-1 (1-1)

Vandaag begon dan eindelijk weer de competitie voor de jongens van de C1 (tegenwoordig net als in de ons omringende landen aangeduid als Jeugd Onder 15 jaar; JO15-1). In de voorbereiding werd 2 keer gewonnen; van 3-de Divisionist Helden JO15-1 en Venray JO15-2. Ook werd 2 keer knap terug gekomen van een opgelopen achterstand. Net als vorig jaar spelen de jongens in de 1e klasse, maar spelen ze tegen voornamelijk nieuwe tegenstanders. Gino wordt dit jaar als trainer bijgestaan door Yves Peters die de plek van Koen heeft ingenomen. In de wedstrijdbespreking geven Gino en Yves de jongens mee dat ze de uitstekende training van afgelopen donderdag graag terug willen zien op het veld vandaag.

Om 13.30 uur werd er afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen Achates uit Ottersum. In de eerste minuten was er weinig terug te zien van die geweldige training van afgelopen donderdag. De rechterspits van Achates stoof een paar keer gevaarlijk voorbij Rens. Na een minuut of 8 scoorde deze nummer 11 dan ook het eerste doelpunt. Na een corner van FCV werd de bal door Achates snel in de diepte gespeeld en vanaf eigen helft stoomde de rechterspits op Jeremy af die werd gapasseerd door een bekeken schuiver in de verre hoek; 0-1. Direct daarna liet Gino Rens en Aquille ruilen van positie, waardoor de nummer 11 het moest opnemen tegen onze eigen Usain Bolt. U begrijpt waar dit toe heeft geleid; de rechterspits van Achates kon geen gevaar meer stichten voor het doel van Jeremy. Na deze omzetting nam FCV langzaam maar zeker het heft in eigen handen. Na een aanval via rechts wist Julek de bal goed voor te zetten en knalde Bas - na een slim overstapje van Rens - de bal snoeihard binnen; 1-1. Voor de rust kreeg FCV nog een paar goede mogelijkheden. Jip was helemaal 'los' op rechtsbuiten en via één van zijn voorzetten, toverde Julek met de hak al bijna het doelpunt van het jaar. Helaas ging zijn inzet net naast. Ook Rens en Bas kregen nog uistekende kansen voor de rust, maar het bleef bij 1-1.

Na de rust ging FCV door op de ingeslagen weg en werd Achates onder druk gezet. Achterin stonden de jongens goed, waarbij Wisam als een ouderwetse Ausputzer zo'n beetje iedere bal met het hoofd of de voet weghaalde. En als de bal al in de buurt van het doel kwam, was er altijd Jeremy die als sluitpost zijn doel leeg hield in de 2-de helft. Na een minuut of 10 werd Bas door Aquille gelanceerd aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam tercht bij Julek die met wat hulp van de keeper de 2-1 binnen schoot. Een paar minuten later was het weer Julek die een voorzet van Bas beheerst kon afronden; 3-1. Daarna werden er nog een aantal mooie kansen om zeep geholpen. Eerst was het Jip die net te laat kwam om het laatste zetje te geven en werd Julek nog 2 keer kansrijk voor het doel van Achates gezet. De eerste keer na een 'wegwerkbal' van Bas die door Julek goed werd opgepikt met vrije doortocht op de keeper. Zijn schot ging rakelijks langs. Even later leverde de keeper van Achates de bal in bij Julek die - wellicht beduusd door dit buitenkansje - de bal net naast schoof.

De eerste competitiewinst zit in de tas, waarbij de jongens hopelijk geen nieuwe traditie zijn gestart door ierdere keer van een achterstand terug te moeten komen. Volgender week de eerste uitwedstrijd tegen Mifano in Mierlo.