Mifano JO15-1  -  FCV-Venlo JO15-1  0-7  (0-3)

Na de succesvolle seizoenstart werd vandaag afgereisd naar Mierlo voor de eerste uitwedstrijd tegen Mifano. Trainer Yves had opgezocht waar Mifano voor staat: Mierlo faalt nooit. Ook niet als de jongens van FCV op bezoek komen? Voor de wedstrijd had Gino geen lang verhaal nodig, de jongens weten wat ze moeten doen. De spelers en ouders van Mifano keken met enig respect naar het verschil in lengte tussen de grotendeels 2-de jaars C-spelers van FCV en de kleinere veelal 1-ste jaars van Mifano.

Dit verschil in lengte kon je ook terugzien op het veld. FCV was vandaag veel te sterk voor Mifano. Na een paar minuten gooide Bas op links de bal in naar Julek die na een korte dribbel een goede voorzet afleverde die bij de tweede bal door Jip werd binnen gegleden; 0-1. Na een kwartier was het de beurt aan de swingende tandem aan de linkerkant Bas-Aquille om er 0-2 van te maken. Bas stuurde Aquille weg en pijlsnel dribbelde onze Usain Bolt naar het doel van Mifano. Hij leek te gaan voorzetten, maar met een zeer fraaie streep in de rechterbovenhoek liet hij de keeper kansloos. Nog voor rust wist onze rechtsback Menno een corner van Bas aan de rechterkant van dichtbij af te ronden, waardoor we met 0-3 de pauze in gingen.

De tweede helft liep aanvankelijk rommelig. FCV was nog steeds de betere ploeg, maar wist weinig uitgespeelde kansen te creëren. Tot de laatste 15 minuten. Op links wist Aquille met een verre ingooi Julek te bereiken die de bal handig meenam en de 0-4 binen schoot. Even later stuurde Menno vanaf rechts een lange pass naar Julek die zich goed vrijspeelde en de bal passte aan Solomon die eenvoudig kon afronden; 0-5. De koek was nog niet op. Menno nam - voor zover ik bij wedstrijden van Menno ben geweest - zijn eerste lange hoekschop. Met een fijne curve draaide hij de bal in één keer in de verre hoek. Menno, ik zou het hier bij laten. Nooit meer een corner nemen, beter dan dit wordt het niet. Het slotakkoord was voor spits Julek die de einstand op 0-7 bepaalde.

Een fantastische teamprestatie, waarbij ook de middenvelders, verdedigers en keeper Jer goed hebben gespeeld en niks hebben weg gegeven. Volgende week de derby thuis tegen IVO JO15-1.