FCV-Venlo JO15-1  -   IVO  JO15-1   2-2 (0-2)

De eerste 2 competitiewedstrijden leverden voor FCV ook 2 mooie overwinningen op. Zo'n serie wil je natuurlijk graag voortzetten. Vandaag bracht IVO uit Velden een bezoek aan ons sportpark Arenborg dat bol stond van allerlei activiteiten voor de jeugd. Gino maakte wederom weinig woorden vuil aan de wedstrijdbespreking. Hij gaf de jongens in ieder geval mee om het NIET te gemakkelijk op te vatten vandaag.

Blijkbaar was de supergezellige sfeer overgeslagen op de spelers van FCV, want IVO werd gemoedelijk tegemoet getreden. Sterker nog, na een minuut of 10 werd de FCV-verdediging via een ééntwee te kijk gezet en Jeremy gepasseerd door de rechterspits van IVO; 0-1. Halverwege de eerste helft werd de achterstand zelfs verdubbeld toen een vrije trap van meer dan 20 meter kansloos voor Jeremy in de kruising belandde. FCV probeerde het wel, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet in de eerste helft. Eigenlijk had het bij rust zelfs 0-3 moeten staan toen IVO voor een leeg doel de bal naast schoot.

Na een donderspeech van Gino werd er veel meer strijd door FCV geleverd in de tweede helft. Toch kwam het eerste gevaar van IVO met wederom een vrije trap van ruim 20 meter die fraai - en gelukkig voor FCV - op de lat uiteen spatte. Na een minuut of 8 kreeg FCV een vrije trap vanaf een meter of  20. Tous schoot de bal op doel en via de keeper belandde de bal voor de voeten van de slim doorgelopen Menno die er 1-2 van maakte. 10 Minuten later trok Menno de stand gelijk toen na een lange aanval hij de bal in de rechterhoek binnen schoot. Met nog ruim een kwartier te spelen, hing er toch nog een overwinning in de lucht voor FCV. Julek was nog het dichtst bij de 3-2 toen hij een lange bal slim wist te verlengen. In dit geval behoedde de lat IVO voor een achterstand, waardoor na 70 minuten 2-2 als einstand op het bord stond.

Het eerste puntverlies voor de jongens, goed om van te leren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ZSV uit Deurne op het programma. En wie is na 3 competitiewedstrijden voorlopig mede-topscorer van FCV? Rechtsback Menno heeft er - net als spits Julek - al 4 binnen geschoten!