SV Blerick JO15-1 - FCV-Venlo JO15-1  0-4 (0-2)

Na een uistekende seizoensstart met 2 overwinningen, werd in de laatste 2 wedstrijden door de jongens 2 keer gelijk gespeeld. Vorige week werd zelfs een 2-5 voorsprong in het laatste kwartier weg gegeven tegen 10 man van ZSV uit Deurne. Vandaag de kans om te laten zien wat de jongens uit 't Ven waard zijn in de derby tegen SV Blerick dat na 4 wedstrijden in de middenmoot staat met 6 punten. De wedstrijdbespreking van Gino, Yves en Jesse duurde wat langer dan normaal om de jongens vooral mee te geven dat ze moeten doen waar ze goed in zijn en de rest achterwege kunnen laten.

Onder perfecte omstandigheden werd om 12.30 uur afgetrapt op het legendarische hoofdveld van SV Blerick. In de jaren '80 versloeg SV Blerick op dit veld achtereenvolgens profclubs Eindhoven en PEC Zwolle in de strijd om de KNVB-beker en bereikte zo de 1/8 finales. Uiteindelijk was het AZ dat SV Blerick uitschakelde. Dat zijn tijden die alleen de ouders nog op het vizier hebben, de jongens en trainers waren toen nog niet geboren. Vandaag had SVB het erg lastig tegen FCV. Van meet af aan werd Blerick onder druk gezet en eigenlijk werd de bal al voor de middellijn bij 't Ven ingeleverd. Nu speelden onze jongens ook geen sprankelende partij, maar de wil om te winnen was duidelijk merkbaar in het veld. Dit leverde in de eerste helft een wat rommelige wedstrijd op met veel ingooien en FCV als de betere ploeg. Het was lastig om uitgespeelde kansen te creëren en dan kun je het ook eens van afstand proberen. Na een afgeslagen voorzet belandde de bal op een meter of 20 voor het linkerbeen van Bas die vervolgens - ook op commando van Gino - verwoestend uithaalde. Met een heerlijk naar buiten draaiende curve plofte de bal kansloos voor de keeper in de linkerhoek; 0-1. Vlak voor rust was het Aquille die een te korte uitspeelbal van de keeper wist te onderscheppen en vervolgens gemakkelijk de 0-2 kon binnen schieten.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, waarbij FCV wel verzorgder ging spelen. Dit leverde een schietkans op voor Tous op de rand van de 16, zijn schot ging net over. Daarna was het weer de beurt aan Bas. Een corner van links werd afgeslagen en op de hoogte van de penaltystip draaide Bas een halve pirouette en schoot snoeihard de bal in de linkerkruising; 0-3. Even later wist de ingevallen Giovanni met een splijtende pass Jip te bereiken die op rechts alleen voor de keeper kwam. Jip zette vervolgens voor op  Bas die eenvoudig de bal in het lege doel kon tikken. Na deze hattrick kreeg Bas een publiekswissel en kon FCV de wedstrijd rustig uitspelen. Vlak voor tijd werd het nog even spannend toen Aquille en Jeremy elkaar even niet begrepen, waardoor via een terugspeelbal Jeremy werd gepasseerd en de bal voor de voeten van een Blerickse spits terecht leek te komen. Uiteindelijk passte Aquille gewoon op zichzelf. Met zijn enorme snelheid kon hij nog net de bal voor de voeten van de spits wegspelen die even verward bleef stilstaan, omdat hij toch echt dacht dat hij de bal zo voor het intikken had. Zo bleef het bij 0-4 en konden de jongens voldaan onder de douche springen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen SV Venray JO15-2, een tegenstander waar een paar weken geleden nipt van werd gewonnen voor de beker, na een 1-3 achterstand bij rust.