FCV-Venlo JO15-1  -   SV Venray JO15-2   3-0 (1-0)

Voor de tweede keer in korte tijd kwam vandaag Venray op bezoek bij FCV. Een paar weken geleden werd van deze stugge ploeg nog gewonnen voor de beker toen de jongens een 1-3 achterstand nog om wisten te buigen naar een 4-3 overwinning. FCV was dus gewaarschuwd.

Met een lekker najaarszonnetje was het heerlijk voetbalweer op sportpark Arenborg. Venray bracht de bal iets na 13.30 uur aan het rollen en na een paar minuten was het al 1-0 voor de thuisclub. Julek onderschepte een verkeerde uitspeelbal van de Venrayse goalie en rondde dit buitenkansje beheerst af met een geplaatst schot in de linkerhoek. Niets leek een mooie voetbalmiddag in de weg te staan, maar eigenlijk was dit de enige vermeldenswaardige gebeurtenis in de eerste helft. Het was met name te danken aan de goede verdediging van beide ploegen dat er geen uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Het spelbeeld had veel weg van de eerste helft van vorige week, uit tegen Blerick.

Na rust ging FCV beter spelen, waardoor de spitsen nu wel tot uitgespeelde kansen kwamen. In de afgelopen wedstrijden kwam het gevaar meestal van links, vandaag was het vooral de rechterkant van FCV die van zich liet spreken. Met rechtsback Menno als de motor van de aanval. Een voorzet van rechts leidde tot een eigenlijk niet te missen kans voor Aquille die de bal ook nog wel goed raakte, maar de keeper wist zijn inzet van dichtbij knap te keren. Daarna was het Julek die het Venrayse doel onder vuur nam vanaf de rand van de 16. Zijn bekeken schot zeilde buiten bereik van de keeper tegen de lat. Zo bleef het spannend op Arenborg. De Vense verdedigers Menno, Wisam, Quin en Rens begrepen dat goed en wisten iedere Venrayse aanval op te vangen voor het eigen strafschopgebied. Het was dankzij hun goede spel dat Jeremy geen enkel serieus schot op doel heeft gekregen. Overigens kwam Jer een aantal keren goed uit als Venray gevaar probeerde te stichten via dieptepasses. Het leek bij 1-0 te blijven totdat Menno zich weer eens met de aanval ging bemoeien en Aquille op rechts wegstuurde. Zijn eerste schot werd nog gekeerd door de keeper, maar hij was zo snel doorgelopen dat hij de niet klem gehouden bal alsnog tegen de touwen kon jagen; 2-0. Het slotakkoord was voor Julek die een corner van Tous ineens op zijn schoen nam en daarmee fraai de einstand op 3-0 bepaalde.

Weer een goede en degelijke wedstrijd van de jongens met een verdiende overwinning. Volgende week naar Wanssum voor de uitwedstrijd tegen ST SV United/BVV'27.