ST SV United JO15-1 - FCV-Venlo JO15-1  0-6  (0-4)

De personele problemen stapelen zich op bij de jongens van JO15-1. Afgelopen week brak keeper Jeremy zijn duim tijdens de training en raakte Quin geblesseerd aan zijn enkel. Met de al langer durende blessures van Juul en Solomon zijn er te weinig spelers om vandaag een compleet elftal op de been te kunnen brengen voor de uitwedstrijd tegen United in Wanssum. Er werd een beroep gedaan op JO15-2, waardoor Juul Aerdts de plek van Jeremy in het doel kon innemen en Daan Thijssen als extra middenvelder/spits kon aansluiten. Tenslotte werd Daan Boitelle van JO13-1 mee gevraagd om voor de tweede keer vandaag naar Wanssum af te reizen. Vanmorgen speelde hij al met zijn team tegen United en wist daar met maar liefst 0-5 te winnen. Ook bij de uitgebreide staf werd vandaag iemand gemist; Erik lag nog zijn roes uit te slapen nadat hij gisteravond Düsseldorf onveilig had gemaakt. Gelukkig kon hij op tijd uit zijn bed worden gebeld, waardoor we met de spelerspasjes richting Wanssum konden vertrekken.

Vanwege de blessures werd Tous als laatste man opgesteld en speelde Wisam in de mandekking op de plek van Quin. Ondanks de noodzakelijke aanpassingen begon FCV sterk tegen United. Na 2 minuten wist Tous met een magnifieke dieptepass Aquille te bereiken. Die zette de turbo aan en snelde op het doel van United af. Oog in oog met de keeper wist hij uit een moeilijke hoek de 0-1 binnen te prikken. Deze snelle voorsprong dreigde snel te verdwijnen toen United van afstand het doel van Juul onder vuur nam. De bal was op weg naar de rechterbovenhoek en gelukkig kon Juul nog net met zijn vingertoppen de bal tegen de paal werken. FCV was weer bij de les en zette United steeds meer onder druk. En er kwamen ook kansen om de score te verdubbelen. Nadat Bas in kansrijke positie had gemist, wist Luuk met een goede pass Julek te bereiken op rechts. Zijn voorzet werd door Aquille van dichtbij binnen geschoten; 0-2. Daarna was het de beurt aan Julek zelf. Eerst hielp hij een grote kans om zeep, maar hij herstelde dit direct door de afgeslagen bal vanaf een meter of 12 in de linkerhoek te schieten. Met deze 0-3 voorsprong leek FCV op rozen te zitten, maar de fysiek sterke spelers van United kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Nadat de - verder prima spelende - verdediging van FCV verkeerd uitstapte bij een counter, kwam de spits plotseling vrij voor het doel van Juul. Die kwam goed uit, waardoor iedereen het schot zag eindigen op de binnenkant van de paal. Deze wake up call was weer aanleiding voor de aanvallers om een tandje erbij te zetten. Na een lange aanval die begon bij Bas op links, kwam de bal via Aquille en Jip bij Julek die de 0-4 binnen kon schieten. Vlak voor rust haalde Aquille nog een keer verwoestend uit met zijn linker, maar de bal spatte uiteen op de buitenkant van de paal.

Na rust werd het spel nog eenzijdiger en kwam United nauwelijks nog toe aan aanvallen. De kansen stapelden zich op voor FCV. Eerst was het Aquille die na een combinatie van Jip en Bas de keeper op zijn weg vond, terwijl even later Jip zelf een voorzet van links over het doel werkte. Spits Julek wist het doel wel te vinden en maakte zijn hattrick vol. Hij werd vrij gespeeld voor de keeper en schoof beheerst de 0-5 in de rechterhoek. Dit leverde hem een applauswissel op. Het laatste doelpunt was de mooiste van vandaag. De wederom ongrijpbare Aquille speelde op rechts twee tegenstanders zoek en schoot kiezelhard van een meter of 16 de bal in de linkerhoek. Ook hij maakte hiermee zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand op 0-6.

De derde overwinning op rij en de derde keer achter elkaar de 0 gehouden. Wederom een mooie teamprestatie. De jongens krijgen nu rust om te herstellen. Geen trainingen deze week en volgende weekend geen wedstrijd of toernooi. Eerstvolgende training is op dinsdag 25 oktober. De volgende wedstrijd is op 29 oktober, thuis tegen Bruheze. https://www.youtube.com/watch?v=ajKb8kTu56E