FCV-Venlo JO15-1  -  Bruheze JO15-1   13-0 (3-0)

Het was prachtig herfstweer en weer gezellig druk tijdens deze voetbalzaterdag op sportpark Arenborg. Trainer Gino was bijzonder goed gemutst en je kon merken dat hij samen met Yves en Jesse reteveel zin had in de wedstrijd vandaag. Ze lachten, maakten grapjes, het leek wel of ze wisten wat er vandaag stond te gebeuren op het A-veld vanaf 13.30 uur. En dat terwijl de trainers eigenlijk alle reden voor zorgen hadden. Na de midweekse bekerclash met Venlosche Boys (2-0 verloren red.) kon er een nieuw slachtoffer worden toegevoegd aan de toch al lange lijst van geblesseerden. Rens had zijn kuit verrekt en staat samen met Jeremy, Solomen en Juul een paar weken langs de kant. Gelukkig was Quin weer fit (hij speelde woensdag zelfs al 1 helft) en konden we een beroep doen op Juul en Rick van JO15-2 en Daan van JO13-1. In de wedstrijdbespreking ging het over voetbal en Roodkapje. De parallel tussen deze 2 is dat bij uitverdedigen van de tegenstander onze jongens vroeg moeten storen en dat Roodkapje de wolf juist niet moet storen tijdens zijn bezigheden.

De tegenstander vandaag is Bruheze uit Helmond en de spelers en leiding waren voor het eerst te gast op ons Sportpark. Bruheze staat op de 5-de plaats met 5 punten achterstand op FCV dat tweede staat. Ze werden goed ontvangen door gastvrouw Yolanda en vol goede moed werd er aan de wedstrijd begonnen. Gino had bedacht dat Aquille als linksback regelmatig mocht opstomen naar voren en dat Luuk daarvoor ruimte moest maken. Zoiets als Jetro Willems en Perreiro bij PSV vroeg Quin zich nog af. Quin had het goed onthouden, want na 2 minuten stoof Aquille op links naar voren, Luuk maakte ruimte en Quin wist met een dieptepass Aquille te bereiken. Hij liep snel door met de bal op de keeper en wist deze met een beheerste schuiver te passeren in de rechterhoek. Rechtstreeks vanuit de wedstrijdbespreking in de praktijk gebracht; chapeau! De linkerkant was weer goed op dreef in de aanvangsfase. Na een minuut of 10 wist FCV een uittrap van de keeper te onderscheppen en kon Bas in stelling worden gebracht die dit buitenskansje direct verzilverde; 2-0. Julek deed vervolgens wat hij vaker doet dit seizoen; hij speelt zichzelf een paar keer fenomenaal vrij en heeft dan pech bij de afronding. Meestal komt het dan later in de wedstrijd alsnog goed en zo zou het ook vandaag zijn. Maar eerst legt hij na een voorzet van Aquille de bal panklaar voor Jip die de 3-0 binnen schiet. Na dit stormachtige begin geeft FCV wat lucht aan Bruheze die met een paar atletische voetballers wel dreigend zijn, maar nooit echt gevaarlijk. De achterhoede en Juul geven vandaag weer niks weg, alleen af en toe een corner. In de eerste helft krijgt Julek nog een paar kansen en begint ook de rechterkant steeds beter te draaien. Ook Menno krijgt vandaag regelmatig de ruimte om mee op te komen en dit leidt vlak voor rust tot de eerste kans voor hem, maar nog geen doelpunt.

Gino, Yves en Jesse zijn zeer te spreken over de eerste helft, maar ambitieus als ze zijn, willen ze nog meer zien. Er zijn nog 35 minuten te voetballen en er zit nog veel in het vat volgens hen. Meestal weten de trainers wel raad met volle vaten en ook de jongens haalden er in de tweede helft alles uit wat erin zat. Wat Menno vlak voor rust nog niet lukte, lukte hem direct na rust wel. Julek veroverde met vroeg storen de bal en vrij voor de keeper knalde Menno de 4-0 binnen. Daarna was het Julek zelf die na goed voorbereidend werk van Bas eindelijk zijn eerste doelpunt van vandaag binnen kon prikken; 5-0. Menno was nog niet klaar vandaag en na weer een rush kon hij alleen onregelmentair worden afgestopt in de 16; penalty. Quin deed vervolgens wat zijn favoriete club PSV niet voor elkaar krijgt; een penalty beheerst en zuiver binnen schieten. Op de bank werd al het telraam erbij gepakt, want het ging ineens razendsnel. Na een combinatie tussen Daan, Julek en Bas, schoot de laatste nummer 7 in het net en direct daarna, frommelde met Jip met links via een verdediger de 8-0 in het doel. Julek maakte er 9-0 van en de mooiste actie van de dag had de 10 vol moeten maken. Een voorzet van Bas vanaf rechts werd door Julek briljant verlengd tegen de onderkant van de lat. Toch kwam nummer 10 snel daarna. Weer via Bas en Julek was het Luuk die zijn eerste doelpunt mocht vieren. Meteen daarna mocht hij zijn tweede vieren, nadat hij de bal kreeg van Quin en 11-0 via de binnenkant van de paal binnen viel. Het dozijn werd volgemaakt door Julek die een snelle combinatie van Bas en Jip verzilverde. Daarna haalde Bas nog een keer verwoestend uit met links en tot ieders verbazing wist de keeper deze kanonskogel uit het doel te werken. Het slotakkoord voor onze Guardado. Bas nam zelf de veroorzaakte corner en Wisam schoot van dichtbij de afgeslgen bal in de kruising. Het telraam kon worden opgeborgen. Ook voor de prima leidende scheidsrechter was het iets te snel gegaan. Alhoewel er 13 doelpunten werden gemaakt door FCV, werd op het wedstrijdformulier 'slechts' 12-0 ingevuld.

Een sublieme prestatie van het team dat werd gevierd met familieschalen vol met snacks. Een goede opmaat voor de komende 2 wedstrijden, waarbij we eerst de nummer 3 Montagnards ontvangen en een week later naar op bezoek mogen bij de koploper, Brandenvoort.