SV Brandevoort JO15-1 - FCV-Venlo JO15-1  1-0 (0-0)

Beide clubs kijken al weken uit naar deze dag. Vanaf het begin van de competitie leiden Brandevoort en FCV de dans in de 1e klasse 18, waarbij Brandevoort nog alles heeft gewonnen en FCV 2 keer genoegen moest nemen met een gelijkspel. Qua doelpunten maken doet FCV het weer beter. Kortom; een erop of eronder wedstrijd, zeker vanuit het oogpunt van FCV. De jongens zijn afgelopen weken steeds beter gaan spelen en buiten het blessureleed van Jeremy, Rens en Solomon loopt alles crescendo bij de JO15-1. Extra lichtpuntje van vandaag: Juul is weer fit verklaard en kan mee als 13-de speler naar Helmond.

Vol vertrouwen werd er gestart op het kunstgras van Brandevoort en zoals viel te verwachten, hielden beide ploegen elkaar vanaf het begin in evenwicht. Het was geen mooie wedstrijd, maar wel één waar om iedere meter werd gestreden, zonderd dat het gemeen werd. Kortom een topper, zoals het hoort. In de eerste helft kregen beide ploegen een uitgelezen mogelijkheid. Eerst was het Brandevoort dat een vrije trap mocht nemen op een gevaarlijke plek, net buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd aangeraakt door een Vense verdediger en met een ultieme reactie wist Juul de bal met beide benen nog tot corner te verwerken. Aan de andere kant was Julek gevaarlijk. Na een inworp via links zette Jip met een slim balletje Julek vrij voor de keeper die het lage schot met zijn lichaam wist te keren.

In de tweede helft ging het ook weer gelijk op tussen beide ploegen. Na een minuut of 10 brak Brandevoort de ban. Na een afgeslagen aanval werd van een meter of 15 de bal buiten bereik van Juul in de rechterhoek gschoten; 1-0. FCV liet het er niet bij zitten en wist Brandevoort steeds meer onder druk te zetten. Eigenlijk wist de thuisploeg nauwelijks kansen te creëren, omdat iedere aanval over hun snelle rechterspits liep. Die overigens net als Jetro Willems en Guus Joppen kon ingooien alsof het halve corners zijn. En tegen wie moest deze snelle Brandevoorter hardlopen? Juist, tegen de wellicht nog snellere Usain Bolt uit 't Ven; Aquille. Kansloze middag dus voor de Brandevoorter. Ook in de tweede helft was het met name Julek die voor gevaar zorgde. Bij een aanval via links kreeg hij de bal net niet voor het doel waar Bas stonden te wachten om de gelijkmaker binnen te tikken. Even later kwam Julek dreigend via rechts door en ging de bal helaas voorlangs.

De jongens hadden minimaal een gelijkspel verdiend, maar het lukte gewoon net niet. Trainers, leiders en ouders zijn apetrots op deze groep. Vandaag is dan weliswaar het zicht op het kampioenschap even kwijt, maar wat staan ze er nog goed voor op plek 2. Het belangrijkste is dat de groep enorm veel plezier met elkaar beleefd op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Dat is ook te danken aan de trainers Gino, Yves en Jesse die deze groep geweldig laat voetballen. Volgende week de bekerwedstrijd thuis tegen HBSV.